CS Balotești, sursă de jucători pentru Petrolul. „Lupii” au ajuns la șase transferuri

Ziua și transferul la Petrolul. Dacă ieri a bătut palma cu Cristian Danci, ultima dată fost jucător la FC Hermannstadt, în această dimineață, gruparea ploieșteană a semnat cu un nou fotbalist. E a șasea achiziție după ce s-a promovat în Liga 2 și a doua de la CS Balotești, acolo de unde vara trecută l-a luat și pe Paul Antoche.

Atacantul care a semnat acum cu Petrolul este Eugen Nica (20 de ani), un jucător care a aparținut de Juventus București, însă care în ultimul an și jumătate a fost împrumutat în Liga 2 la CS Balotești. În campionatul recent încheiat a fost utilizat în 33 de meciuri, de fiecare dată ca titular, și a înscris 12 goluri.

„Continuând campania de întărire a lotului în perspectiva viitoarei stagiuni competiționale, FC Petrolul Ploiesti a obținut semnătura unui tânăr și promițător jucător, atacantul Alexandru Eugen Nica.

În vârstă de 20 de ani, Nica (1.81 m) s-a remarcat în ediția trecută a eșalonului secund, marcând 12 goluri în cele 33 de partide jucate în tricoul formației CS Balotești. Anterior, Nica, cel care a semnat, acum, cu FC Petrolul, un angajament valabil până în 2020, evoluase pentru Juventus București, echipă de la care a și fost împrumutat la Balotești.

Bun venit, Alexandru Nica!”, a anunțat Petrolul pe site-ul oficial.

Transferuri realizate până acum de Petrolul: Claudiu Herea (28 ani, mijlocaș, ex CS Balotești), Florin Plămadă (26 ani, fundaș central, ex FC Botoșani), Sebastian Ghinga (31 ani, mijlocaș defensiv, ex Sepsi OSK Sfântu Gheorghe), Jean Theodoro Sobrinho (25 ani, mijlocaș ofensiv, ex Zimbru Chișinău), Cristian Danci (29 ani, mijlocaș, ex FC Hermannstadt) și Alexandru Eugen Nica (20 ani, atacant, ex CS Balotești).

Următoarea achiziție a Petrolului poate fi Alexandru Țigănașu (28 de ani). Jucător de bandă stânga care ultima dată a evoluat la ACS Poli, în Liga 1, inclusiv sub comanda lui Leo Grozavu, e liber de contract, iar în cariera sa a mai evoluat pentru FC Botoșani, Astra și CSMS Iași. Ploieștenii l-au ofertat și îl așteaptă să semneze.

Altfel, ieri, Leo Grozavu a anunțat că a decis să-i păstreze în pregătire pe patru dintre jucătorii tineri care au participat la antrenamentele de săptămâna trecută și la jocul-școală derulat sâmbătă. Astfel, portarii Daniel Isvoranu (19 ani) și Leonard Petrișor (20 ani), precum și mijlocașii Mihai Ene (19 ani) și Antonio Cruceru (21 ani) vor fi ținuți, în continuare, sub observație, urmând ca o decizie definitivă în privința lor să se ia înaintea plecării în cantonamentul din Slovenia.

Pe aceeași temă