Copil, tentat de Liga 1: ‘Cu UTA ar fi ideal, dar sunt deschis și la alte discuții’. Mijlocașul se bucură că a încheiat campionatul sănătos: ‘Aveam impresia că suntem sclavii FRF-ului’

Stagiunea ce s-a încheiat recent a fost, poate, cea mai bună, cea mai constantă din cariera lui Dumitru Copil. De data aceasta, mijlocașul ofensiv a înțeles că nu e de ajuns să ai talent și execuții și a muncit pentru locul său în echipă. Se poate spune că dintre seniori a fost, poate, surpriza plăcută a campionatului la felul cum s-a dăruit și s-a sacrificat pentru colegii săi.

Și-a și găsit poziția pe care dă cel mai bun randament, în banda stângă, dar a evoluat și în centru sau pe dreapta. „Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ferit de accidentări grave. Până acum, cam asta a fost problema la mine, dar de data aceasta mi-am putut vedea de muncă și fotbal. După meciul cu Tărlungeni, chiar am jucat constant, câteodată mă mir și eu cum am rezistat ritmului din ultimele două luni de zile și nu mă refer doar la mine, ci și la colegii mei. E foarte important că am terminat sănătoși sezonul, căci la un moment dat aveam impresia că suntem niște sclavi, sclavii FRF-ului. Era ideal să promovăm, dar ne-a lipsit ceva în dubla cu Voluntariul, în special norocul. Ocazii clare de a marca am avut în ambele manșe, asta a fost”, a spus fotbalistul care e al cincilea marcator al echipei „alb-roșii”, la egalitate cu Manea. Ambii au terminat cu câte cinci goluri.

Teoretic, un fotbalist cu prestațiile și constanța lui Copil ar putea atrage atenția, inclusiv din Liga 1. Cu atât mai mult cu cât arădeanul e liber de contract de la 30 iunie. „Sper să se concretizeze oportunitatea de a juca în Liga 1 în locul Rapidului. Chiar merităm la cât am luptat întreg sezonul, ar fi ideal să ajungem acolo. Oricum, aș rămâne acasă și în Liga a 2-a. Am format o familie aici cu restul colegilor mei, îl am și pe fratele Cipri Rus alături, vom fi și mai puternici la anul. Dar, fiindcă nu mai am contract din 30 iunie și încă nu mi s-a propus prelungirea lui, sunt deschis și la alte discuții, mai ales dacă acestea ar veni din Liga 1. Oricum, nu o să mă grăbesc, iar prioritatea numărul unu rămâne – bineînțeles – UTA”, mai spune fotbalistul, care, la 26 de ani, a fost al șaselea cel mai experimentat fotbalist al „Bătrânei Doamne”, după Botiș, Gligor, Strătilă, Curtuiuș și Polgar.

Chiar dacă există câteva restanțe bănești la nivelul întregului lot, „Mitruț” e convins că acestea se vor regla: „Conducerea știe exact cât am muncit și am dat pe teren pentru acest club și va veni și răsplata financiară. Mai repede sau mai târziu, sunt convins că ne vom încasa restanțele”.

Text: Sport Arad
Foto: Marius ANGHEL

Pe aceeași temă