Concedieri pe bandă la Hunedoara!

13 Oct. 2011, 09:31 Bursa transferurilor

Noul antrenor principal al FC Hunedoara, Aurel Șunda, nu a mai avut răbdare până în pauza de iarnă când anunțase prima remaniere a lotului și, în plin campionat, a pus pe liber nu mai puțin de șase jucători! Surprinzător este faptul că printre renegați se află și căpitanul și golgheterul „alb-albaștrilor” din acest sezon, Dănuț Bilia (foto, stânga)

„Clauze absurde”

„Am fost concediați cu toții pentru că am refuzat să semnăm prelungirea contractelor până în 2013. Însă nu perioada noului angajament ne-a deranjat pe mine și pe colegii mei, ci unele clauze pe care noile înțelegeri le cuprindeau și pe care eu unul le consider absurde”, a declarat Bilia pentru Ziarul Hunedoreanului. Fundașul dreapta de 26 de ani a dezvăluit una dintre prevederile noului contract pe care FC Hunedoara i l-a propus și pe care nu a acceptat să își pună iscălitura. „Una din clauze stipula că FC Hunedoara ne poate concedia în orice moment fără ca noi să putem face ceva, să ne opunem. Nu pot fi de acord cu așa ceva, nu am vrut să stau la mâna lor”, a mai spus Bilia, care crede că el și ceilalți jucători au fost dați drept exemplu pentru restul jucătorilor din lot care vor urma să fie chemați la renegocieri. „Mesajul este clar: semnați sau plecați!”.
Ceilalți cinci jucători care au fost nevoiți să își facă bagajele și să părăsească Hunedoara sunt fundașii Richard Filaret și Pulhac Posteucă, respectiv mijlocașii Petrișor Petrescu, Emilian Bej și Alin Floruț, toți transferați astă vară înainte de startul campionatului. La renegociere, FC Hunedoara a fost reprezentată de antrenorul principal Aurel Șunda și organizatorul de competiții Ionel Danciar.

„Strategia clubului este să aibă jucătorii la dispoziție pentru mai mult timp, iar clauzele din contracte sunt confidențiale”, a explicat tehnicianul.

Bilia: „Șunda nu m-a plăcut”

Dănuț Bilia crede că unul dintre motivele pentru care a fost nevoit să plece de la Hunedoara este și faptul că nu este un jucător pe placul antrenorului Aurel Șunda. „Am simțit că domnul Șunda nu mă prea agrea. Sunt sigur că dacă nu plecam acum m-ar fi dat afară în pauza dintre tur și retur”, crede Bilia.

„Bilia a rămas căpitan și a jucat în ambele meciuri după sosirea mea la Hunedoara. Părerea lui nu are nicio bază”, a explicat Șunda.

Bilia a fost unul dintre cei mai buni și prolifici jucători ai FC Hunedoara în startul actualului campionat. Titular și integralist în șapte jocuri în care FC Hunedoara a câștigat 11 puncte, Bilia a marcat patru goluri (unul din 11 metri) pentru „alb-albaștri”.

Unii pleacă, alții vin

Site-ul liga2.ro a anunțat că portarul Ilie Anton, de 33 de ani, fost la Jiul și CF Brăila, și mijlocașul Bogdan Roiu (21 de ani, fost la Jiul, Steaua și CFR Simeria) vor semna contracte cu FC Hunedoara pentru a aduce un plus de valoare și experiență echipei antrenate de Aurel Șunda. „Ne-am înțeles deja cu jucătorii și vor fi legitimați. Contractele lor vor fi pentru o perioadă de un an cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. Sper ca ei să ne ajute la atingerea obiectivului propus”, a spus Silvan Toma, finanțatorul grupării hunedorene. Roiu a mai evoluat pentru FC Hunedoara și în returul campionatului trecut.

Articol scris de Sami TAMAȘ

13 Oct. 2011, 09:31 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă