Codoban a semnat cu FC Brașov: „Am venit doar cu gândul să promovăm, nici nu concep un alt obiectiv”

Codoban a semnat cu FC Brașov:**

Încă de marți la antrenamentele conduse de Cosmin Bodea și Mihai Stere, Claudiu Codoban (27 ani) a semnat astăzi, în ultima zi a lunii iulie, un contract valabil pe un sezon cu FC Brașov, cu opțiunea de prelungire pentru încă un an.

„Am semnat contractul cu FC Brașov. A contat foarte mult faptul că am simțit că sunt dorit cu adevărat aici. Din jucătorii din lot îi cunosc bine pe Mutu, Moraru și Buga. Am venit la Brașov doar cu gândul să promovăm, nici nu concep un alt obiectiv”, a declarat, pentru Monitorul Expres, Codoban.

Noul mijlocaș al „stegarilor” a jucat până acum în cariera sa pentru Luceafărul Oradea, Gloria Bistrița, ACS Buftea, CS U Craiova, iar în ultimii doi a evoluat la FC Botoșani.

Lică și Ene vor fi testați în amicalul de sâmbătă

În cantonamentul pe care FC Brașov îl efectuează în această perioadă la Poiana Brașov, sub comanda staffului tehnic se pregătesc și alte nume noi: Viorel Lică (20 ani) și Daniel Ene (23 ani).

Primul e fundaș central, și-a făcut junioratul la Dinamo și a fost chemat în pregătiri în mai multe rânduri la echipa mare sub comanda lui Flavius Stoican. Lică este jucător liber de contract, iar în ultimele săptămâni s-a pregătit cu Pandurii. Considerat un jucător de perspectivă, Lică va fi testat în amicalul de sâmbătă, chiar contra formației la care a făcut primii pași în fotbal. În meciul cu Dinamo II va fi testat și atacantul Daniel Ene, un jucător care în cariera sa a mai jucat la FC Olt, CS Mioveni sau Unirea Slobozia.

Dinamo II, ACS Berceni și FC Rapid, următorii adversari

Cât privește pregătirea fizică a echipei, Cosmin Bodea e mulțumit de cum decurge aceasta. „Sunt foarte mulțumit de felul în care băieții au reacționat. A fost o perioadă de încărcări și mă bucură faptul că aproape toți jucătorii sunt sănătoși. Se resimte din plin oboseala, este ceva normal, astfel că nu mă îngrijorează deloc deoarece în această perioadă am avut câte două antrenamente zilnic”, a declarat Cosmin Bodea pentru Monitorul Expres. Lotul e în mare parte valid, doar Ianc are probleme medicale.

Altfel, sâmbătă, de la ora 10:30, pe stadionul ICIM, FC Brașov va juca cu Dinamo II, echipă din Liga 3 pregătită de Florentin Petre, fostul secund al „stegarilor”, care e în cantonament la tărlungeni. Săptămâna viitoare, jucătorii lui Bodea mai au programate încă două meciuri de pregătire: cu ACS Berceni (marți) și FC Rapid (joi), ambele la Brașov. Testul cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a fost anulat pentru o altă dată, iar cel cu Unirea Tărlungeni rămâne programat pe 15 august. Se mai dorește stabilirea unui amical și cu FC Clinceni, echipă antrenată de Laszlo Balint, pentru data de 22 august.

Până acum, FC Brașov a disputat un singur amical, câștigat cu 10-1 în fața modestei Victoria Bod.

Pe aceeași temă