Cobra din Trivale revine în fotbal! Va face parte din conducerea noului FC Argeș

Pe lângă cele cinci transferuri bifate de la promovarea în Liga 2 (Cătălin Stan, Antonio Cruceru, Andrei Nilă, Octavian Popescu și Alin Popa) și prelungirea contractului preparatorului fizic Dan Didiță, SCM Pitești a reușit în acest încheput de săptămână să de și o puternică lovitură de imagine.

Oficialii grupării din Trivale l-au convins pe Jean Barbu să revină în fotbal. Fostul mare atacant al lui FC Argeș va ocupa o funcție de conducere la SCM Pitești, cel mai probabil urmând să fie numit director de marketing.

Constantin Barbu, ajuns acum la 46 de ani, a fost golgeterul campionatului în sezonul 1997-1998, marcând 21 de goluri. „Cobra din Trivale” a bifat în Divizia A 144 de meciuri și a înscris 84 de goluri. În cupele europene a avut 8 meciuri și 5 goluri marcate, iar pentru echipa națională a bifat 3 prezențe și 2 goluri.

După șase sezoane petrecute la FC Argeș, Jean Barbu a fost transferat în Corea, la Samsung Bluewings, pentru 1,2 milioane de dolari, cea mai mare sumă obținută pe un jucător de o echipă din afara Bucureștiului. Cu banii încasați pe Jean Barbu, conducerea de atunci a FC Argeș a construit cantonamentul de pregătire al echipei, supranumit Baza Vulturilor.

În cariera sa, Cobra din Trivale a mai evoluat la Rapid, cu care a ieșit campion, în prima ligă din Spania, la Numancia, și CS Mioveni.

În prezent, Jean Barbu este un prosper om de afaceri, fiind foarte potrivit pentru acest post, având în vedere că știe foarte bine mediul de afaceri argeșean.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Pe aceeași temă