Claudiu Tudor și-a încheiat „aventura din Moldova”: „Cei de la Bacău au fost corecți”

Claudiu Tudor și-a încheiat

Plecat de la Astra Ploiești în 2011, la CSMS Iași, apoi, în iulie 2013, transferat la SC Bacău, Claudiu Tudor este pe cale să revină mai aproape de casă.

„Copilul minune” al fotbalului ploieștean, care a debutat în Liga 1 încă din 2002 (sub comanda lui Costel Lazăr, pe când avea doar 17 ani), trecând apoi la Universitatea Craiova, Tudor a ajuns și el la 29 de ani, fiind un jucător experimentat. Acesta și-a reziliat contractul cu SC Bacău acum câteva săptămâni și, acum, „tatonează” variante pentru a-și continua cariera, obiectivul principal fiind acela de… a se apropia de casă.

„Am fost mulți ani plecat, iar diferența între felul cum te motivezi, cum joci, în orașul tău și cum este să te acomodezi prin alte părți este mare. Am trăit clipe frumoase, la Petrolul, dar și la Astra (n.n. Tudor este unul dintre jucătorii prahoveni care au bifat ambele echipe ploieștene, pe atunci, în „CV”, în Liga I, alături de Gheorghe Rohat, Vasile Voinea sau Nae Constantin), iar acum cred că este timpul să mă apropii de casă” – spune Claudiu, care a devenit și tată, având doi copii!

Rezilierea contractului dintre Tudor și SC Bacău s-a făcut „amiabil”, astfel că jucătorul este „liber de contract”, după ce a renunțat la o parte dintre banii pe care-i avea de primit. „Cei de la Bacău au fost corecți, mai ales vis-a-vis de respectul pe care l-au avut față de mine, în sensul că am avut o discuție corectă și directă, fără tertipuri”, declară Tudor, care speră ca fotbalul prahovean să se revigoreze. „Din păcate, se vede cu ochiul liber că sunt probleme, sper ca la nivelul Ligii a III-a, măcar, să revenim ce am fost până nu demult – județul cu cele mai multe echipe la nivel național, să existe o revigorare a acestei activități”.

Articol scris de Marian Dima

Pe aceeași temă