Ciprian Străuț, primul transfer?

Ciprian Străuț,** primul transfer?
Clubul timișorean are deja o listă de jucători care fac obiectul unui transfer în iarnă. Se pare că printre aceștia se numără și Ciprian Străuț, jucător care a rămas liber de contract în urma retragerii Voinței Sibiu din campionatul Ligii a II-a. Fostul mijlocaș al CFR-ului și al Fortunei Covaci a urmărit jocul amical de sâmbătă cu Vladimirescu alături de jucătorii luI ACS Poli rămași în afara lotului.

Deși nu a negat în trecut interesul pentru fotbaliștii de la Sibiu, antrenorul Valentin Velcea susține că nu știe de ce Străuț a fost prezent la meciul cu Vladimirescu (scor 9-0). Nu m-am uitat în tribună, nu știu dacă prezența lui e întâmplătoare, important e că sunt curioși de fenomenul fotbalistic al Politehnicii, cred că fiecare jucător văzând cum joacă echipa asta vrea să vină și să facă parte din lot. Dar totul se rezumă la proiectul pe care-l are echipa. La faptul că au sau nu au nevoie de un anumit profil de jucători, și aici începem cu caracterul”, a spus Velcea.

Mai multe echipe la care a evoluat s-au desființat

Ciprian Străuț (foto, mijloc) a evoluat în opt partide ale actualui sezon pentru sibieni și a marcat de două ori. Timișoreanul în vârstă de 29 de ani a schimbat mai multe echipe în ultima perioadă. După ce a trecut și pe la juniorii lui Poli, CFR Timișoara a reprezentat o bornă importantă în cariera mijlocașului. A mai evoluat la FCM Reșița, FC Bihor și Internațional C. de Argeș. A ajuns la Fortuna Covaci în returul sezonului 2009-2010, când „dacii” evoluau în Liga a II-a. A urmat apoi o experiență inedită în Irlanda, unde a fost remarcat de Galway după un stagiu la mai modesta Salthill Devon. În țară a revenit la Arieșul Turda în ianuarie 2012, o altă echipă pe la care a trecut și care s-a desființat.

Un avantaj al lui Străuț pe „lista scurtă” a timișorenilor e faptul că poate evolua pe mai multe posturi la mijlocul terenului, iar fiindcă e localnic s-ar reduce o parte din cheltuielile cu jucătorul.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Pe aceeași temă