Chindia și-a prezentat achizițiile pentru visul Ligii 1! Viorel Moldovan: „Am dublat posturile în toate compartimentele. O echipă puternică se vede după banca de rezerve”

Chindia și-a prezentat achizițiile pentru visul Ligii 1!** Viorel Moldovan:

Chindia și-a prezentat, miecuri, noile achiziții, dar și planurile pentru partea a doua a campionatului ligii secunde într-o conferință de presă organizată la un hotel din centrul Târgoviștei, într-un ambient plăcut și elegant. Alături de președintele Marcel Ghergu și antrenorul Viorel Moldovan s-au aflat și nouă dintre jucători, respectiv cei sosiți în iarnă la echipa de lângă Turn, Mihai Neicuțescu, Vadim Rață, Dan Panait, Bogdan Șandru, Mihai Leca și Valentin Alexandru, precum și trei dintre piesele de bază din turul sezonului, Liviu Mihai, Daniel Florea și Daniel Novac.

Chindia debutează oficial în 2019 vineri, la ora 14:00, cu jocul de pe teren propriu împotriva lui Aerostar Bacău, formație revigorată după instalarea pe banca tehnică a fostului dinamovist Florin Bratu.

Și președintele clubului, și antrenorul au vorbit deschis despre promovarea în Liga 1 ca și obiectiv clar al roș-albaștrilor în acest sezon.

Moldovan e optimist

Antrenorul Chindiei e mulțumit de campania de transferuri din pauza competițională și speră ca echipa să promoveze direct, evitând emoțiile unui baraj în dublă manșă. Cele mai importante declarații ale lui Viorel Moldovan: „Băieții s-au pregătit exemplar. Au tras de ei, a fost o perioadă dificilă, dar sunt convins că va fi benefică pentru ceea ce ne-am propus. Chiar dacă nu am plecat în străinătate, am avut condiții foarte bune de pregătire. Ne-a ajutat și vremea. E mai important ca băieții să fie cu salariile la zi decât să risipim banii pe cantonamente prin Antalya. Rezultatele din meciurile amicale nu m-au mulțumit. Sunt totuși optimist că în meciurile oficiale vom arăta altceva, chiar începând de vineri. Am dublat posturile în toate compartimentele. O echipă puternică se vede după banca de rezerve. Am suferit în ultimele meciuri din 2018. Acum suntem echilibrați. Așteptăm cu toții să jucăm pe puncte. Promovarea ar fi o realizare extraordinară pentru toată lumea, pentru jucători, pentru mine, ca antrenor, pentru oraș, pentru toți oamenii care ne susțin. Sunt mulți factori implicați, toată lumea este alături de noi. Au rămas 17 meciuri, ar fi ideal să promovăm direct”.

În Liga 1, dar nu la Târgoviște

Președintele Chindiei a abordat și cea mai mare problemă care s-ar ivi la club în cazul promovării pe prima scenă a fotbalului românesc. Cum stadionul „Eugen Popescu” se află într-o stare precară, Chindia ar trebui să se mute din Târgoviște pentru confruntările din Liga 1. Ca element de noutate, în ultimele zile ale lui 2018 reprezentanții autorităților locale au anunțat că iau în calcul reabilitarea arenei de lângă Turn. Cu ce fonduri și când s-ar putea întâmpla asta, deocamdată nu se știe.

„Cu siguranță, pe stadionul nostru nu se va putea juca în această vară în Liga 1. Dar promovarea ar obliga pe toată lumea la intervenții de urgență. Se vorbește deja despre reabilitare, sperăm să nu dureze foarte mult, iar în eventualitatea promovării, să revenim cât mai repede acasă. S-a făcut o expertiză, specialiștii au ajuns la concluzia că stadionul „Eugen Popescu” poate fi reabilitat. Sunt multe lucruri de făcut, inclusiv la vestiare, spațiu pentru ședința tehnică, facilități la tribuna oficială, cabinet pentru verificare antidoping, camere de supraveghere, turnicheți. Mi-aș dori ca lucrările să înceapă cât mai repede”, a vorbit Marcel Ghergu pe subiect.

Chindia e unul dintre puținele cluburi din fotbalul românesc care nu are probleme financiare, iar această stabilitate oferă confort oficialilor și fotbaliștilor. „Avem susținere din partea autorităților și pentru a ne bate, și pentru a sta în Liga 1. Peste 90% din buget e suportat de Primărie și Consiliul Județean. De la sponsori vine foarte puțin. Nu există sponsor principal și sponsor secundar. Vă spun că ne poate fi mai ușor în Liga 1 ca și finanțare. Vin bani din drepturile TV, ar veni, în mod clar, sponsorizări mai multe, așa că nu ar fi nevoie de un efort mult mai mare din partea factorilor locali”, a transmis președintele clubului de la Târgoviște.

Ploaie și frig cu Aerostar

Vremea nu va fi pe placul microbiștilor la primul joc oficial al Chindiei în acest an. Vineri la amiază se anunță vânt puternic, 90% șanse de ploaie și maxim 6 grade în termometre. Meciul roș-albaștrilor cu Aerostar Bacău are loc la ora 14:00, iar intrarea pe stadion este liberă.

„Nu am avut o relație tensionată cu Dunărea Călărași, ci cu o persoană de acolo, un impresar. A mai fost vorba și de mentalitatea unor jucători care au plecat de la Târgoviște la Călărași și de la care noi aveam alte așteptări. […] Am o relație normală cu toată lumea, mai ales că sunt și reprezentantul cluburilor de Liga a 2-a în Comitetul Executiv”
Marcel Ghergu, președinte Chindia Târgoviște

„Dacă nu ești pregătit, fotbalul te curentează imediat”
Viorel Moldovan, antrenor Chindia Târgoviște

„E un campionat puternic. Uitați-vă ce echipe de tradiție participă în acest sezon. Cred că presiunea mare este pe „U” Cluj și pe Petrolul. Noi trebuie să ne vedem de jocul nostru și să câștigăm cât mai multe meciuri”
Daniel Florea, atacant Chindia Târgoviște

Lotul Chindiei pentru partea a doua a campionatului: Marian Aioani, Teodor Meilă, Iustin Popescu – Mădălin Martac, Cornel Dinu, Marian Vătavu, Bogdan Șandru, Mihai Leca, Alin Dudea, Denis Dumitrașcu, Dan Panait, Liviu Mihai, Andrei Șerban, Crinel Stoica, Daniel Novac, Cristian Cherchez, Vadim Rață, Mihai Neicuțescu, Daniel Florea, Valentin Alexandru, Adrian Ioniță, Cosmin Atanase, Alin Nisipeanu, Lucian Acasandrei, Cristian Neguț.

Articol scris de Ionuț MARIN

Pe aceeași temă