Ceahlăul, la cea mai mare provocare din întreaga sa existență. Ce jucători a avut Maccoppi la reunire și ce noi promisiuni face Massone | VIDEO

Lotul Ceahlăului, compus în mare parte din elevii antrenorului profesor Lidi Chertic, s-a reunit, marți, la ora 10:00, la stadionul din Piatra Neamț, hotărâți să facă tot ce depinde de ei pentru a salva un sezon de coșmar, în care gruparea de sub Pietricica a alunecat periculos la finalul anului 2015 pe ultima poziție a clasamentului Seriei I a Ligii 2.

Dintre jucătorii cu „experiență” au fost prezenți portarul Alex Barna și polivalentul Alexandru Margină, al cărui transfer la FC Voluntari a eșuat, dar în care patronul Angelo Massone speră în continuare să fie o piesă de rezistență în această primăvara pentru Ceahlăul. Despre fundașul Călin se știe că acesta a rămas înzăpezit pe meleagurile natale, urmând să se alăture lotului în cel mai scurt timp, iar soarta mijlocașului defensiv Sorin Tăbăcariu pare pecetluită, acesta urmând a fi dat împrumut, cel mai probabil unei formații din ligile inferioare din străinătate.

Stefano Maccoppi, noul antrenor principal, a condus primul antrenament pe terenul sintetic, secondat de Dario Dighera, fost antrenor secund sezonul trecut la CF Brăila, și de Lidi Chertic.

Iată componenții lotului prezent la primul antrenament din 2016:

portari: Alexandru Barna, Teo Cîmpianu, Marius Chelaru, Chiruță Eduard;
jucători de câmp: Cătălin Mateeș, Răzvan Cădere, Flavius Hebriștean, Dragoș Olteanu, Daniel Mitrofan, Mihnea Șoimaru, Liviu Antim, Ștefăniță Daniel, Viorel Cristea, Gabriel Amariei, Robert Vasile, Andrei Mateiciuc, Sorin Pinitilie (revenit la echipă), Cosmin Rotaru (revenit după accidentare), Marian Drăghiceanu, Cristi Barb-Copot, Robert Roșu, Vasile Lupei, Dănuț Nedelcu și Alexandru Margină.

Dintre jucătorii transferați recent la Ceahlăul, au fost prezenți fundașii centrali Cristian Castells Ortega și Hugo Miguel Carambola Meira. Alessandro Masella, Giordano Pantano și Yalani Baio vor sosi în zilele următoare.

Massone promite încă 8-9 transferuri

Acționarul majoritar Angelo Massone a asigurat noua conducere tehnică că echipa va primi întăriri (8-9 jucători peste media echipei) până la 1 februarie, iar despre soarta mezinului Marian Drăghiceanu, despre un eventual transfer al acestuia în străinătate, a dat de înțeles că ultimul cuvânt îl va avea antrenorul principal Stefano Maccoppi.

Jucătorii Ceahlăului vor efectua câte un antrenament pe zi în această săptămână, iar la începul săptămânii viitoare se va intra în cantonamet, urmând a se mări ritmul pregătirii. Se vor face câte două antrenamente zilnice și două meciuri de pregătire săptămânale cu echipe din zonă.

După data de 1 februarie, dacă antrenorul principal va mai considera că are nevoie de întâriri, lotul va mai fi suplimentat cu două-trei transferuri, de valoare, cel mai probabil în compartimentul ofensiv, acolo unde în acest moment echipa suferă cel mai tare (Ceahlăul are numai 7 goluri marcate, deținând cel mai slab atac din liga secundă).

Obiectivul declarat este accederea pe un loc de play-out, iar, apoi, menținerea în Liga 2.

Articol, foto și video de Dan Eșanu

Pe aceeași temă