Ceahlăul, fără brazilieni la Liga 2! Care e situația lui Wellyson, Torres și Kneif

Situația dificilă de la FC Ceahlăul, din punct de vedere financiar, retrogradarea în eșalonul secund, precum și credibilitatea tot mai scăzută a învestitorul italian Angelo Massone a speriat jucătorii străini care au încheiat în vară campionatul de Liga 1 sub Pietricica.

Fundașul central Wellyson de Oliveira Sobrau (21 ani), jucător de mare perspectivă ce putea fi utilizat ca și mijlocaș central, cu un fizic impresionant pentru vârsta lui, și-a încheiat socotelile cu FC Ceahlăul, în sensul că angajamentul său a expirat și nici nu a mai fost prelungit, datorită intrării clubului în insovență.


De 12 ori în cele 13 meciuri jucate pentru Ceahlăul a fost titulat Wellyson, un brazilian de doar 21 de ani. Foto: Ionuț Tabultoc

În aceeași situație se află și atacantul de 25 de ani Francesco Wagsley Rodrigues „Torres”, autorul golului de trei puncte de la Chiajna (Concordia – Ceahlăul 0-1). Brazilianul și-a încheiat contractul cu nemțenii, el aflându-se momentan în Suedia în căutarea unui nou angajament.

Kneif vrea să joace și în Liga 2, însă nemțenii nu-l pot legitima din cauza insolvenței

Situația fundașul stânga Rafael Kneif (23 ani) este cea mai încurcată și poate servi drept studiu de caz pentru fotbaliștii extracomunitari ce ajung în România la un club ce intră în insolvență.

Kneif mai are contract cu Ceahlăul până în 2016, vrea să joace chiar și în Liga a 2-a (nu a revenit în România din cauză că nu are bani de avion!!!), dar restanțele financiare, precum și statutul de club aflat în insolvență împiedică acest lucru, după spusele conducătorilor nemțeni. „Un club aflat în insolvență nu poate face transferuri de jucători extracomunitari, achiziția fiind restricționată de obținerea unui certificat fiscal care să ateste faptul că clubul nu înregistrează datorii către stat”, a explicat un șef de la FC Ceahlăul.

În acestă situație, aventura talentatului fundaș stânga brazilian de numai 23 de ani la Ceahlăul pare a se termina încă din această vară.

Cele mai bune momente ale celor trei brazilieni la FC Ceahlăul au fost consemnate în partida din deplasare din sezonul trecut de Concordia Chiajna, meci terminat cu 1-0 prin golul marcat de Francesco Torres din centrarea aripei Doru Popadiuc.

 

Articol scris de Dan EȘANU
Foto principal: Gelu CRĂ‚CANĂ‚

Pe aceeași temă