Ceahlăul dă lovitura pe piața transferurilor. Un spaniol crescut de Valencia și cu meciuri în Primera Division vine la Piatra Neamț

FC Ceahlăul a obținut astăzi semnătura unui jucător spaniol, bifând poate cea mai importantă achiziție din această iarnă. Fundașul lateral dreapta David Cerrajería Rubio (32 ani), format de Valencia, cu meciuri în prima ligă din Spania și Grecia, înclusiv o partidă integrală în Champions League, meciuri în La Liga, Segunda, Cupa del Rey și Super League, vine la Piatra Neamț pentru a pune umărul la salvarea de la retrogradare. În cariera sa, noua achiziție a nemțenilor a trecut pe la Valencia Mestalla, Alicante, Valencia, Poli Ejido, Levante, Cordoba, dar și Platanias,din Grecia.

David Cerrajería Rubio poate juca foarte bine și pe partea stângă a apărării, fiind un fundaș lateral de mare calitate, iar agentul său este cunoscutul Domingo Sevillano Hernandez. David Cerra a avut, în 2009, o cotă maximă de transfer de 630 de mii de euro, pe vremea când era jucătorul Valenciei.

La Ceahlăul va reveni și tânărul fundaș italian Alessandro Masella (19 ani), care în prima parte a campionatului a jucat în 7 meciuri pentru nemțeni, însă mai apoi s-a accidentat. „Luni ajung la Bacău, iar marți voi fi la Piatra Neamț. Țin să mulțumesc d-nului Massone pentru înțelegerea acordată, faptul că mi-a permis să mă recuperez la Roma după accidentare. Sunt gata să dau totul pentru echipă, totul pentru salvare. Altă cale nu există, noi am adus echipa în situația în care se află acum în clasament, tot noi, cei care am mai rămas și cei ce vor fi aduși, trebuie să muncim pentru asta. Piatra Neamț merită să rămână în Liga a 2-a, iar la anul cine știe, poate că și cu ajutorul publicului și al sponsorilor care vor mai veni lângă echipă, să promovăm în prima ligă”, a spus Masella.

Angelo Massone a precizat că transferurile vor continua la Ceahlăul, urmând a sosi până la 1 februarie, jucători de top din Europa și tineri formați la marile cluburi europene, capabili să îndeplinească obiectivul declarat și asumat și de staff-ul tehnic: salvarea de la retrogradare.

Ceahlăul are opt partide la dispoziție pentru a mai salva ceva dintr-un sezon de coșmar. Dacă la începutul campionatului, Ceahlăul era considerat una dintre pretendentele la promovare, intrarea în insolvență, problemele financiare, indisciplina și inconstanța în pregătire au dus formația pietreană pe ultima poziție a clasamentului Seriei I la finalul anului 2015.

Articol scris de Dan EȘANU

Pe aceeași temă