Ce au spus Laurențiu Rus și Vlad Muțiu după ce au semnat cu ”U” Cluj. Cei doi foști dinamoviști sunt primele achiziții ale ardelenilor pentru noua ediție a Ligii 2

Ce au spus Laurențiu Rus și Vlad Muțiu după ce au semnat cu ”U” Cluj. Cei doi foști dinamoviști sunt primele achiziții ale ardelenilor pentru noua ediție a Ligii 2

Universitatea Cluj a perfectat, vineri, 26 iunie, primele două achiziții pentru noul sezon de Liga 2, ediția 2020/2021. Portarul Vlad Muțiu (25 de ani) și mijlocașul Laurențiu Rus (35 de ani) au acceptat propunerile primite de la gruparea ardeleană și speră să lupte pentru promovare în campionatul care ar trebui să debuteze la finalul lunii august.

Perioada contractelor celor doi noi jucători rămâne un tabu, ”U” demonstrând încă o dată cât de deficitară este la capitolul comunicare și furnizare de informații complete în primul rând către suporterii ei.

Laurențiu Rus revine la clubul la care a început fotbalul: ”Sunt încântat de revenirea acasă”

După ce anul trecut juca pentru Sănătatea Cluj, în Liga 3, mai mult pentru a se menține în formă, iar în iarnă accepta oferta celor de la CSM Reșița pentru a pune umărul la salvarea echipei de la retrogradare, unde a apucat să joace în doar două meciuri până la suspendarea și ”înghețarea” sezonului din cauza pandemiei de COVID-19, Laurențiu Rus revine acum la ”U” Cluj, club la care a început fotbalul, la vârsta de 35 de ani.

Trecut între timp pe la o mulțime de alte echipe, ca Liberty Salonta, Sopron (Ungaria), Dinamo, FCM Târgu Mureș, Astra, FC Voluntari, CFR Cluj, CSMS Iași, Sănătatea Cluj și CSM Reșița, Laurențiu Rus închide cercul carierei sale de fotbalist la clubul de la care se lansa și pleca la 19 ani.

”Sunt încântat de revenirea acasă, la Universitatea Cluj. Aștept să începem pregătirea pentru noul sezon și sper ca împreună să realizăm lucruri frumoase. E un sentiment special pentru că voi juca în fața galeriei din care făceam parte atunci când eram junior”, a spus, pentru fcucluj.ro, Laurențiu Rus după ce s-a fotografiat cu fularul Universității.

În cariera sa, Laurențiu Rus are un titlu câștigat cu marea rivală a Universității, CFR Cluj, în 2018, o Cupă a României, cu Dinamo, în 2012, și o Supercupă, tot cu Dinamo, în 2013.

Vlad Muțiu: ”Îmi doresc să ajut echipa să își îndeplinească obiectivele și abia aștept să începem campionatul”

Un alt fost dinamovist care tocmai a semnat cu ”U” Cluj este Vlad Muțiu. Portarul vine de la Farul, club unde în acest sezon de Liga 2 a fost căpitan și unde a îmbrăcat ticoul în toate cele 23 de jocuri desfășurate până în momentul suspendării campionatului.

Goalkeeperul originar din Baia Mare a crescut la Dinamo, club unde a prins însă doar 11 meciuri în Liga 1, în mare parte a perioadei în care a fost legitimat la ”câini” fiind împrumutat. A mai jucat pentru Unirea Tărlungeni, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Afumați și Farul.

La echipa constănțeană a și reușit să aibă cele mai multe jocuri într-un sezon, 23. Până acum, topul era din sezonul de Liga 2 2016/2017, când a avut 9 prezențe pentru CSM Râmnicu Vâlcea și altele 12 la CS Afumați, deci 21 în total.

”Sunt bucuros că am ajuns la Universitatea Cluj, un club de tradiție cu suporteri minunați. Îmi doresc să ajut echipa să își îndeplinească obiectivele și abia aștept să începem campionatul. Personal, cel mai important aspect e să dau totul pentru club și să închid poarta în cât mai multe meciuri”, a spus Muțiu pentru site-ul oficial al noului său club.

O parte a lotului echipei clujene a efectuat testarea împotriva SARS-CoV-2

Altfel, ”U” Cluj a mai anunțat că o parte dintre jucătorii din lot au efectuat vineri testele obligatorii pentru coronavirus. Restul lotului condus de Adrian Falub va merge luni la testare. Cel mai probabil, în ziua de miercuri va avea loc şi primul antrenament pentru pregătirea noului sezon de Liga 2, care ar putea începe la finalul lunii august.

Foto: FC Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-a-anuntat-primele-transferuri-ale-verii-i-a-adus-pe-vlad-mutiu-si-laurentiu-rus-19137039

https://liga2.prosport.ro/seria-1/emil-boc-despre-posibilitatea-privatizarii-clubului-universitatea-cluj-sa-nu-vina-din-aia-cioflingari-in-ce-situatie-isi-va-da-acordul-primarul-clujului-19136922

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sedinta-de-urgenta-la-ucluj-fanii-si-conducatorii-au-discutat-despre-viitorul-clubului-iar-presedintele-e-dispus-sa-plece-in-anumite-conditii-ce-se-intampla-cu-antrenorul-adrian-f-19136309

Pe aceeași temă