Cârstea: „Trebuie să ne adaptăm la orice sistem”

05 Feb. 2012, 17:35 Bursa transferurilor
Cârstea:**

Rover Cârstea (22 de ani), venit în această iarnă de la FC Argeș Pitești, a disputat primul său meci internațional sub tricoul lui Poli contra celor de la Lech Poznan. Scorul de 0-5 nu l-a descurajat pe atacant, care consideră că primele 45 de minute au fost de apreciat.

„Ne-am simțit puțin obosiți, fapt absolut normal având în vedere stadiul pregătirii la care ne aflăm acum. Practic, suntem într-un moment de încărcare fizică. Chiar și așa, cred că prima repriză a fost una destul de bună. Am luat ușor însă un gol după pauză și cred că atunci a fost momentul-cheie. Nu sunt mulțumit de jocul meu, puteam să fac mai mult. Însă atunci când voi fi 100% pregătit din punct de vedere fizic voi da randament maxim”, a declarat jucătorul.

„Am găsit un grup unit”

Cârstea s-a arătat mulțumit de colectivul polist. „Mă simt bine aici, am găsit un grup unit, niște băieți extraordinari, care m-au ajutat de la început. A fost mai greu în primele zile, însă acum deja îi cunosc pe toți”, a spus cel care e fan Real Madrid, Ronaldo și îi plac mult filmele. „Nu sunt neapărat înnebunit după internet, însă în cantonament te ajută să treacă mai repede timpul”, ne-a mai zis Rover despre hobby-urile sale. Însă tot la fotbal am ajuns, fiindcă golgeterul la zi al seriei Vest din Liga a doua a jucat prima dată într-un nou sistem, în duelul cu Lech: „La FC Argeș jucăm 4-4-2, eu fiind al doilea vârf. Prima dată am jucat în 4-3-2-1, dar asta nu trebuie să fie o problemă. Trebuie să ne adaptăm la orice sistem”.

Și fiindcă tot este vorba de atac, cel care a fost caracterizat ca fiind o combinație între Goga și Mutu ne-a răspuns raspicat legat de această măgulitoare comparație: „Mă onorează să se vorbească așa despre mine, însă îmi doresc ca peste ani să se vorbească despre alt jucător că seamănă cu Rover Cârstea… Oricum, apreciez atacanții pe care-i are Poli. Goga, Axente sau Ricketts sunt jucători cu multe meciuri în prima ligă, cu multe goluri și pentru orice jucător o astfel de companie este motivantă. Nu poți să crești în valoare decât alături de atacanți valoroși!”

„Piteștenii sunt nebuni după fotbal”

FC Argeș este un club care a lansat o serie de fotbaliști mari de-a lungul timpului. Care este explicația? Cârstea, care l-a avut ca antrenor la nivel juvenil pe fostul fotbalist Augustin Eduard crede că „toți copii de la Pitești bat mingea de la cele mai mici vârste. Lumea este înnebunită după fotbal acolo! Antrenorii sunt foarte valoroși și pasionați și lucrează foarte mult și foarte bine cu juniorii”. Modele din fotbalul românesc i-au fost Hagi și, bineîntțeles, Mutu: „Când eram copil îl vedeam jucând la FC Argeș. Este un fotbalist extraordinar, m-a impresionat cariera lui, are un caracter puternic”.

Sursa: politimisoara.com

Foto: lechpoznan.pl

05 Feb. 2012, 17:35 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă