Călin Fildan s-a despărțit de Vâlcea. CSM are variantă pentru ultimele două jocuri din campionat un portar de 15 ani și altul de 40

Călin Fildan s-a despărțit de Vâlcea.** CSM are variantă pentru ultimele două jocuri din campionat un portar de 15 ani și altul de 40

Portarul Călin Fildan (28 ani) s-a despărțit, miercuri seară, amiabil de CSM Râmnicu Vâlcea, cu două etape înainte de finalul sezonului. Jucătorul a părăsit Zăvoiul și a plecat acasă, la Oradea, după ce a convenit cu managerul Lucian Munteanu asupra termenilor de reziliere a contractului.

„Ne-am înțeles amiabil pentru despărțire, mai sunt meciurile acestea două, cu Tărlungeni și Reșița, două echipe deja retrogradate, eu nu cred că vor fi probleme. Bine, numai să nu facem ca la Satu Mare, să ratăm o mulțime de ocazii și să luăm goluri atât de ușoare, mulți jucători nu mai sunt concentrați. S-au adunat multe și la mine, poate și la conducere. Eu am vrut să rămân să joc și aceste două jocuri, dar dacă am văzut că nu se vrea, nu avea rost să stau să mă rog să apăr”, a spus Călin Fildan. Acesta a apărat în acest sezon în 29 de meciuri, având însă multe evoluții nesigure.

Pentru antrenorul CSM-ului, Adrian Dulcea, singurele variante pentru postul de portar au rămas juniorul Alex Marinoiu (15 ani) și antrenorul de portari, Robert Tufiși (40 de ani). Celălalt portar senior din lot, Dragoș Geantă, este accidentat și nu poate evolua până la finalul sezonului.

Tufiși a apărat ultuima dată în urmă cu trei ani și jumătate, pe 1 decembrie 2012, în partida CSM – Luceafărul Oradea 1-1, însă a fost la un pas să revină pe teren în urmă cu două luni, la un joc cu Pâncota. Juniorul Marinoiu are o înălțime impresionantă, 1,97 metri și calități incontestabile, însă are doar câteva minute în Liga a 2-a, după ce a debutat în urmă cu o lună, pe finalul jocului cu Reșița. „Marinoiu a crescut mult, este foarte talentat. Sunt convins că ar face față fără probleme în ultimele două meciuri, în ciuda mizei. M-ar bucura foarte mult să prindă și 1-2 meciuri întregi, merită cu prisosință, a muncit enorm” a mai spus Călin Fildan.

În schimb, antrenorul Vâlcii, Adrian Dulcea nu vrea să dea amploare despărțirii de portarul titular din acest sezon. „Nu are rost să discut situația lui Fildan. Nu contează cine apără sâmbătă, important e să câștigăm ultimele două meciuri, cu Tărlungeni și Reșița și să ne salvăm. Este important pentru toată Vâlcea. Voi folosi jucătorii care rămân concentrați și dau totul pentru echipă”, a spus Dulcea.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă