Buhăescu și Neagoe, țintele lui ACS Poli pentru această iarnă: „Deocamdată nu am ajuns la un acord”

Timișorenii vor să-și asigure un atac puternic pentru anul 2015. Managerul Ion Timofte a confirmat că a purtat deja discuții preliminare pentru aducerea la ACS Poli a două nume importante de la Metalul Reșița. Mijlocașul Andrei Neagoe (foto mic, în roșu) și atacantul Vasile Buhăescu (foto principal, în roșu) sunt doriți de Dan Alexa în echipă și în perspectiva Ligii 1. De asemenea, se încearcă (re)înregimentarea lui Andrei Artean înainte de expirarea împrumutului său la Caransebeș.

Vasile Buhăescu ar putea crea o concurență și mai mare în atacul alb-negrilor, acolo unde Pedro Henrique a strălucit în sezonul de toamnă. Ex-vasluianul reprezintă o soluție și pentru sezonul următor, astfel el ar putea fi adus în vară dacă negocierile se blochează acum. Buhăescu are 26 de ani și e golgheterul seriei, cu șapte goluri, tot atâtea câte are și Valentin Munteanu de la AFC Fortuna.

„Sunt discuții cu trei-patru jucători. Nu știu dacă vor fi acum chiar atâția. Pe 19 dorim să-i avem la reunire. Neagoe, Buhăescu, sunt variante. Am vorbit recent cu domnul Rufă de Buhăescu, dar deocamdată nu am ajuns la un acord. Dan Alexa îl vrea, ar fi un jucător interesant și pentru Liga 1. Jucătorii sunt mai greu de adus în luna ianuarie chiar dacă unii mai au doar șase luni de contract”, a declarat Ion Timofte pentru Sport9.ro.

Neagoe ar fi mai ușor de adus de către timișoreni, mijlocașul ofensiv având dreptul clubului de a se transfera pentru o ofertă superioară. De asemenea, timișorenii poartă discuții cu FC Caransebeș pentru Andrei Artean, club la care e împrumutat pe încă șase luni de ACS Poli.

Deși nu se vor cheltui sume de bani pentru transferuri, liderul Seriei a II-a are posibilitatea de a ceda alți jucători pe care nu-i mai dorește, la schimb. Mai mulți jucători de sub comanda lui Dan Alexa se află la final de contract și nu toți vor beneficia de o prelungire. „Vom avea discuții cu jucătorii aflați la final de contract, vor fi și plecări”, a subliniat „Tim”.

Cantonament în Antalya

Pe lângă amicalele deja stabilite în mare măsură, pe plan local, inclusiv o dublă interesantă cu UTA BD, ACS Poli va beneficia și de un cantonament în Turcia. „În paralel încercăm să facem un cantonament în Antalya, 8-10 zile la mijlocul lui februarie, să fie și bun și ieftin”, a explicat Ion Timofte.

În stagiul centralizat, bănățenii vor avea parte de noi teste, cu adversari internaționali.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)

Pe aceeași temă