Boștină lasă Olimpia pentru a munci în Anglia. Sătmărenii au bifat primele trei transferuri, toate ofensive

Boștină lasă Olimpia pentru a munci în Anglia.** Sătmărenii au bifat primele trei transferuri, toate ofensive

Olimpia Satu Mare încheie anul 2015 cu trei jucători noi în lot, însă și cu două despărțiri. Conducerea clubului a anunțat în această săptămână că a bătut palma cu un atacant și doi mijlocași, iar la capitorul rezilieri i-a trecut pe Alexandru Boștină (25 ani) și pe fizioterapeutul Dan Filip.

Luni, 28 decembrie, Olimpia Satu Mare a ajuns la un acord cu jucătorii Vasile Buhăescu (27 ani), Sebastian Ianc (29 ani) și Mihai Onicaș (25 ani). Toți au semnat contracte valabile pe un an și jumătate și urmează să se prezinte la începutul lunii ianuarie la reunirea lotului noii lor echipe.

Buhăescu vine la Olimpia în calitate de jucător liber de contract. Fostul golgheter al Metalului Reșița semna la începutul sezonului actual cu CS Mioveni însă, după ce renunțau la antrenorul Claudiu Niculescu, atacantul a fost dat afară. Originar din Huși, Buhăescu a evoluat la Mioveni în 8 meciuri și a dat un gol. În cariera sa a evoluat în Liga 1 pentru FC Vaslui, iar în Liga a 2-a pentru Concordia Chiajna, Petrolul, ASA Târgu Mureș, Metalul Reșița sau CS Mioveni.

Sebastian Ianc a devenit liber de contract la începutul lunii noiembrie, după ce nu a primit prea multe șanse la FC Brașov, astfel că a ales să plece pentru a-și găsi o nouă echipă. Mijlocașul originar din Oradea a bifat cinci apariții în acest sezon pentru „stegari”, nereușind să își revină după o accidentare ce l-a făcut să piardă contractul de Liga 1 cu FC Botoșani. În Liga a 2-a, Ianc a mai jucat pentru echipe ca Silvania Șimleu, Luceafărul Oradea sau FC Bihor.

Ultima achiziție a Olimpiei, Mihai Onicaș, nu e străin de echipa sătmăreană. Mijlocașul din Cluj-Napoca evolua în campionatul trecut în 18 meciuri pentru Olimpia, însă înaintea acestui sezon decidea să plece în Republica Moldova, la Speranța Nistoreni. La vecinii de peste Prut a jucat în 9 meciuri și a dat un gol, iar în această iarnă a decis să revină la Satu Mare. Onicaș speră din nou la relansarea carierei după ce vârful ei a fost în sezonul 2009-2010, atunci când a jucat la Steaua.

Boștină a plecat la muncă în Anglia

La capitolul despărțiri, primul plecat în această iarnă este atacantul Alexandru Boștină, cel care a decis să renunțe la fotbalul de performanță și să își încerce norocul într-un alt domeniu, în Anglia. Rezilierea contractului s-a făcut pe cale amiabilă. În această primă parte a sezonului, Boștină a evoluat de 15 ori pentru Olimpia și a dat trei goluri.

În Anglia a decis să plece și fizioterapeutul Olimpiei, Dan Filip, cel care a ales ca de la anul să-și încerce norocul într-o clinică.

În dreptul achizițiilor, conducerea clubului sătmărean încearcă să-l achiziționeze și pe Gelu Velici (23 ani). Atacantul celor de la Național Sebiș, din Liga 3, a înscris 6 goluri în acest sezon, iar în cariera sa a mai evoluat pentru echipe ca Poli Timișoara, Ceahlăul, Dinamo sau AFC Fortuna Poiana Câmpina.

Pe aceeași temă