Bogatu: „Băieții vor avea o altă atitudine în retur”

Vacanța a luat sfârșit la Dunărea. De vină este antrenorul echipei Dunărea Călărași, Virgil Bogatu. Tehnicianul a chemat întreg lotul de jucători la pregătirea specifică de iarnă înainte de începerea returului Ligii a 3-a. Pentru perioada următoare, tehnicianul Dunării spune că are un plan bine stabilit creionat cu ajutorul preparatorului fizic, Petrică Puran și antrenorul secund, Mirel Condei.

Jucătorii Dunării nu vor beneficia de vreun cantonament montan, urmând ca pregătirile să sedesfășoare pe meleagurile călărășene. În privința eventualelor achiziții la Dunărea dau probe în acest moment 4 jucători însă deocamdată ei trebuie să confirme dacă vor săjoace sub culorile clubului călărășean. „Sunt mai multe etape pe care trebuie să le parcurgem. Prima este aceea de acomodare a organismului la efort după o pauză de aproximativ 2 luni de zile. Vom face multe alergări de anduranță în incinta stadionului Municipal. După această primă etapă va urma alta de acumulări cu distanțe bine definite de alergări contra-cronometru”, a spus Bogatu pentru editia.ro.  

„Au fost niște greșeli individuale, dar și colective”

Reunirea lotului Dunărea s-a făcut la începutul acestei săptămâni. Tot atunci la sediul clubului Dunărea a avut loc și o ședință la care au participat jucătorii, staff-ul ethnic și conducătorii echipei. Virgil Bogatu, tehnicianul călărășean și-a adus aminte de greșelile pe care echipa sa le-a făcut în turul acestui sezon și speră că acestea să nu se mai repete.

„La reunire au fost toți jucătorii mai puțin, Victor Petre. Am înțeles că el nu mai vrea să joace la Dunărea și a ales să ne părăsească. Am avut o primă discuție cu jucătorii la reunirea lotului și le-am transmis că eu am girat împreună cu tot lotul de jucători că vom face un campionat bun, să ducem echipa cât mai sus în clasament. În turul campionatului au fost niște jocuri pe care noi le-am pierdut, dar am pierdut din cauza noastră. Și asta pentru că nu am fost concentrați pe toată durata jocului. Au fost niște greșeli individuale dar și colective. Eu cred că după această pregătire de iarnă pe care o vom face ca la carte, jucătorii vor arăta altfel în retur. Băieții vor avea o altă atitudine, în sensul bun al cuvântului”, a mai spus Bogatu.

„La futsal, e o altă poveste. Acolo stăm ceva mai bine”

Despre rivalele din serie, Bogatu a mai declarant pentru editia.ro faptul că Axintele, liderul clasamentului și Buzăul au prima șansă în lupta pentru promovarea în eșalonul superior. „Noi vrem să câștigăm toate meciurile. Principale favorite la câștigarea seriei rămân Axintele și Buzăul. Poate și Metaloglobus București, dar cu slabe speranțe. Eu cred că la finalul acestui campionat vom fi mulțumiți de ceea ce vom arăta noi pe teren”, afirma Bogatu.

Dacă la fotbal, tehnicianul are mari speranțe pentru viitor, la futsal antrenorul Bogatu a reușit să ducă echipa peun loc ce îi permite promovarea. La futsal în Liga a 2-a, Dunărea are șanse mari să ajungă în prima Ligă. Echipa călărășeană va începe returul acestei competiții pe 16 ianuarie cu turneul de la Piatra Neamț. „La futsal, e o altă poveste. Acolo stăm ceva mai bine, cu șanse mari la promovare. În lotul de futsal sunt câțiva băieți cu mare character și devotement. Angelescu, Cinaru, Viorel și alți jucători din cadrul clubului Dunărea au format o echipă care se luptă pentru promovarea în Liga I la Futsal. Să nu credeți că este așa ușor. Avem în campionatul Ligii a II-a, ecipa care practică acest sport de ani de zile, Odorhei, Tg. Mureș, Piatra Neamț, sunt formații care participă de mulți ani la Futsal în vreme ce noi avem câteva luni de când ne-am înființat”, a încheiat Bogatu.

Victor Petre părăsește Dunărea

La Dunărea au avut loc schimbări în această iarnă în ceea ce privește lotul echipei. Deși, unii dintre jucători au spus la finele anului trecut că nu mai vor să mai joace la Dunărea, o parte dintre ei s-au răzgândit. Marian Șerban, Gabriel Popa și Viorel Nicolae, vor să joace sub culorile clubului de pe malul Borcei și în acestretur cu toate că anul trecut la finele turului aveau alte opțiuni.     

Poate cea mai importantă pierdere pe care a suferit-o echipa călărășeană, Dunărea, în această iarnă este cea a jucătorului Victor Petre. Mijlocașul călărășean a ales să părăsească formația de pe malul Borcei din motive personale. V. Petre a declarant că îi pare rău de alegerea pe care a luat-o de a nu mai reprezenta echipa călărășeană și că nu exclude variant reîntoarcerii. „Îmi pare rău, dar asta este. Am alte planuri pentru viitor și vreau să încerc și altceva. Nu am oferte de la nicio echipă. Nu mai joc fotbal.  Eu consider faptul că mi-am făcut datoria la Dunărea. Am avut și zile bune și altele mai puțin bune. Asta e viața de fotbalist. Nu este un capitol închis pentru mine, fotbalul dar în acest moment am alte planuri. Zilele următoare vrea să-mi iau rămas bun de la colegi și conducerea clubului”, a afirmat Victor Petre.

Pentru antrenorul Virgil Bogatu, plecarea lui Victor Petre poate adduce un minus echipei. Tehnicianul călărășean respectă decizia unuia dintre cei mai longevivi jucători ai Dunării și va încerca să completeze locul lăsat liber de Victor Petre.  

Articol scris de Cătălin NIȚU

Pe aceeași temă