Barbu – pe „făraș”, UTA ar putea compromite primul meci al anului din cauza piteșteanului

Aflat la București încă de luni, personajul cu pretenții de director sportiv al „Bătrânei Doamne” face eforturi supraomenești să rezolve până și cele mai simple cazuri. Cu chiu cu vai, a reușit să urgenteze rezolvarea „cazurilor” Boșneag și Mardare. Portarul trebuia să scape de contractul cu Oțelul Galați, iar fundașul de cel cu Dinamo, iar Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor i-a declarat liberi pe cei doi fotbaliști, care acum pot fi legitimați conform înțelegerilor semnate până în vară. În schimb, Florin Lazea s-ar putea să nu fie folosit la Satu Mare. El încă este fotbalistul Rapidului și dacă nu i se va rezolva preferențial situația va rămâne la Arad.

Dar, Barbu are mari probleme și cu fotbaliștii străini. Așa-zisul oficial nici nu știe exact de ce acte are nevoie pentru legitimarea lor, așa că, sunt șanse reduse ca vreunul dintre Feussi, Diarra, Ola, Laso și Batatunde să fie buni de joc în weekend. Și asta independent de sosirea la timp a cărților verzi. Până și Adrian Marțian s-ar fi enervat pe piteștean, ca să nu vorbim de Adrian Falub, care s-ar putea trezi în situația de a nu conta pe unii dintre fotbaliștii în jurul cărora și-a făcut tactica cu Olimpia Satu Mare.

Colac peste pupăză, utiștii au mai și aflat că Ovidiu Popescu ar fi suspendat pentru meciul de sâmbătă. Barbu nu știa nimic despre asta, iar utiștii riscau să piardă la „masa verde” meciul de sâmbătă dacă l-ar fi folosit pe tânărul mijlocaș. Absent cert la Satu Mare va fi și Florin Ardelean, care acuză dureri la mușchii inghinali.

Cinci stranieri, niciunul legitimat în „alb-roșu”

După despărțirile de Oberhauser, Medina, Moreno și Zanardini, UTA a rămas cu un singur fotbalist străin în lot. Francezul Sidney Faye e și pe placul lui Adrian Falub, care – însă – a mai primit nu mai puțin de cinci fotbaliști de peste hotare. Doi dintre ei sunt deja de săptămâni bune sub comanda sa, respectiv fundașii laterali, Patrice Feussi și Abdoulaye Diarra, fotbaliști care, de altfel – au mai îmbrăcat tricoul „alb-roșu” și în trecut.

Apoi, la Arad a ajuns și Daniel Ola, un fundaș central care a făcut față în Serie A, la Cesena, dar care nu fost lăsat să treacă granița în Ungaria, așa că a ratat cantonamentul de la Gyula. Camerunezul a revenit la Arad, a fost integrat în lot și a convins conducerea „textilistă” să-i dea o șansă și fostului său coleg de la Daugava Daugavpils (Letonia), Ibrahim Olalekan Babatunde. În fine, în Calea Aurel Vlaicu a revenit și Maximiliano Laso, idolul tribunelor în stagiunea precedentă, așa că Falub ar trebui să fie cât de cât mulțumit de calitatea noilor veniți.

Numai că, niciunul dintre Diarra, Feussi, Laso, Ola și Babatunde nu sunt legitimați până la această oră, iar UTA joacă la Satu Mare un meci crucial în „cheie” play-out. Ceva șanse ar fi ca măcar primii doi să fie buni de joc sâmbătă, în timp ce în cazul celorlați trei cărțile verzi creează probleme. Dintre toți aceștia, Feussi, Ola și Babatunde au statut de jucători extracomunitari, știindu-se faptul că divizionarele secunde au dreptul să folosească în același moment trei astfel de fotbaliști.

Sursa: Sport Arad

Pe aceeași temă