Bălan a plecat cu un regret de la Suceava: „N-am putut să-mi închei cariera la echipa din orașul meu natal”

Bălan a plecat cu un regret de la Suceava:**

Criza financiară fără sfârșit pe care o traversează Rapidul îi face pe fotbaliștii suceveni să-și caute norocul prin alte zări. Ultimul jucător care a ales calea exilului este veteranul Daniel Bălan, poate cel mai bun fotbalist al „ceferiștilor” în sezonul de toamnă al Ligii a II-a. Sătul de incertitudinea care plutește la Rapid, fundașul în vârstă de 34 de ani a acceptat miercuri seară oferta lui Adrian Mititelu și a semnat un contract pe o perioadă de un an și jumătate cu Universitatea Craiova.

„Sunt fericit că am semnat cu Universitatea Craiova. Este o mare onoare pentru mine să îmbrac tricoul acestei legendare echipe. Știu că clubul o duce greu în acest moment, dar vreau și eu să ajut echipa să treacă peste aceste momente extrem de dificile. Vreau ca un moldovean să pună umărul la revenirea echipei simbol al fotbalului românesc acolo unde îi este locul, în prima ligă. Nu mă interesează problema financiară în acest moment, vreau să dau totul pentru echipă și sunt convins că mai târziu o să vină și banii. Abia aștept să joc primul meci de campionat împotriva formației FC Bihor pe legendarul stadion Ion Oblemenco”, a declarat Bălan pentru site-ul oficial al clubului din Bănie.

„Timp de un an și jumătate am tot sperat că lucrurile vor evolua spre bine”

Pe de altă parte, fostul internațional de tineret al României spune că i-a fost greu să ia hotărârea de a pleca din nou de acasă, însă a fost forțat să ia această decizie, și asta din cauza incertitudinilor fără final de la Rapid. „Am revenit la Suceava cu inima deschisă, iar timp de un an și jumătate am tot sperat că lucrurile vor evolua spre bine. Din păcate, la Rapid lipsesc cele mai elementare condiții de a face performanță. În plus, e inadmisibil ca o echipă dintr-un oraș ca Suceava să stea în doi jucători de aproape 35 de ani, cum sunt Bălan și Semeghin. Nu știu de ce nu sunt condiții pentru fotbal la Suceava și nu vreau să dau vina pe nimeni pentru asta. Am plecat cu regrete că nu pot să-mi închei cariera la echipa din orașul meu natal, dar m-am consolat deja cu această idee. Poate așa a fost să fie”, a precizat fostul echipier al Stelei.

Daniel Bălan este conștient că nici situația financiară de la noul său club nu este una tocmai roză, dar spune că nu poate exista termen de comparație între condițiile de la Universitatea și cele de la Rapid. „La Suceava n-aveam nici măcar teren de antrenament, ca să nu mai vorbim de vitaminizare și alte cerințe minime care ar trebui să existe la un club de Liga a II-a. Să nu uităm că Universitatea este totuși un club de tradiție, care are ca obiectiv promovarea în primul eșalon. Iar cu sprijinul suporterilor sper să reușim să înfăptuim acest lucru”, a conchis Daniel Bălan.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă