Au început disponibilizările la ACS Poli. Stanciu a confirmat despărțirea de doi jucători și lista continuă

ACS Poli continuă în această săptămână negocierile cu jucătorii aflați la final de contract. Conform managerului sportiv Daniel Stanciu majoritatea celor aflați în această postură doresc să continue la Timișoara în Liga 1. Clubul a ales însă să se și despartă de câteva nume, ultimii plecați sunt Souleymane Keita și Rodirlei Duarte.

Aflat la București, unde are loc și ședința Comitetului Executiv al FRF, Daniel Stanciu a confirmat că bănățenii nu vor miza pe Keita și Rody în Liga 1, jucători aflați la final de contract. Dacă primul a fost constant titular, al doilea nu a confirmat în minutele folosite, amândoi aveau minusul că sunt extracomunitari. Unui alt nume, nefolosit pe motiv că a fost accidentat – Bogdan Chipirliu, îi expiră împrumutul de la Oțelul. „Sunt șase-șapte jucători care vor părăsi echipa”, a explicat conducătorul. Timișorenii s-au mai despărțit și de Silviu Bălace, care s-a retras din activitate.

În schimb și-au prelungit contractul Pedro Henrique și George Neagu. „Vorbim zilele următoare cu ceilalți. Scutaru mâine, ni-l dorim în continuare, e timp, până în 30 iunie are contract, se discută cu Ovidiu Petre, aproape toți își doresc să rămână”, a precizat Daniel Stanciu. În aceeași situație se află Cristian Melinte și Adrian Poparadu.

La capitolul sosiri se află deocamdată jucătorii ale căror împrumuturi la alte grupări au expirat: Andrei Artean, Miodrag Todorov și Silviu Balaure, primul are șanse să rămână în lot, ultimul e curtat deja de alte grupări după „stagiul” de la Becicherecu Mic.

Altfel, modificările legii 69/2000 se pare că le-au dat bătăi de cap și timișorenilor. Deși există deja „amendamentul lui Tadici”, prin care autoritățile locale nu mai sunt blocate să dea bani cluburilor, această nouă modificare trebuie să fie aprobată de președinte și să apară în Monitorul Oficial. Clubul nu e foarte afectat acum deoarece sumele de la CJT sunt la zi. Totuși, ședința Comitetului Director al ACS Poli de marți s-a amânat pentru mâine. Printre deciziile importante se numără și cea legată de cantonamentul echipei. „Cantonamentul va fi probabil în Austria, o posibilă perioadă e 20 iunie – 1 iulie”, a precizat Daniel Stanciu.

Conform informațiilor noastre, clubul a ratat primul transfer tocmai pentru salariul propus. Managerul sportiv al lui ACS Poli a dezmințit informația conform căruia Gordan Bunoza nu a putut fi înregimentat din cauză că echipa timișoreană ar avea interdicție la străini, fundașul în cauză are și pașaport croat, deci e comunitar. Clubul continuă să urmărească mai mulți jucători din campionatul intern. „Sunt mai mulți cu care ne aflăm în negocieri”, a mai spus Stanciu. Un nume care a dispărut din lista bănățenilor e Gigel Bucur, care și-a prelungit înțelegerea cu Kuban Krasnodar. Goga, Niculae, Veselovsky, Zicu și Hora mai figurau pe „wishlist”.

Nu vor reducerea banilor TV

Un întreg scandal a izbucnit în Liga 1 după ce firma ISB care deține drepturile de televizare a anunțat reducerea sumei pe care o primesc cluburile de la 27,5 la numai 21 de milioane de euro pe an. Luni, la Adunarea Generală a LPF se anunță o confruntare pe această temă. ACS Poli se află în tabăra celor care se opun modificării contractului, alături de alte șapte cluburi. Conform ProSport acestea sunt Steaua, Astra, Dinamo, Botoșani, Iași, Concordia și Voluntari. Există și două cluburi din cele 14 care nu se opun modificărilor, CFR Cluj, unde e clar interesul lui Arpad Paszkany (aflat în spatele firmei) și Pandurii.

„N-am primit nicio cerere oficială privind reducerea sumei din drepturile TV. Dar, dacă luni ni se va cere votul pentru așa ceva, vom fi împotrivă… Cine ar vrea să primească bani mai puțini”, s-a întrebat retoric Daniel Stanciu.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Pe aceeași temă