ASU Politehnica intră în cantonament cu 23 de jucători, dintre care opt sunt noi. Andone l-a lăsat pe dinafară pe fotbalistul pe care în vară îl compara cu Denis Alibec

ASU Politehnica intră în cantonament cu 23 de jucători, dintre care opt sunt noi.** Andone l-a lăsat pe dinafară pe fotbalistul pe care în vară îl compara cu Denis Alibec

Luni dimineața, jucătorii de la ASU Politehnica au intrat într-un cantonament pe plan local, cu cazare la Casa Oamenilor de Știință. Chiar înainte de începutul stagiului centralizat de pregătire, cu bănățenii a semnat și atacantul Olivier Lusamba (24 de ani), care devine al treilea transfer, după Cristian Scutaru și Marvin Schieb. Cel mai important absent de pe lista de cantonament este atacantul Cătălin Bădăuță (foto principal), a cărui continuare la formația suporterilor e pusă serios sub semnul întrebării.

Stafful formației de pe locul 5 din Liga a 2-a nu i-a reținut nici pe sârbii din probe, Ivanovic și Lazovic, care nu s-au evidențiat cu mare lucru la jocurile amicale. Vor face cantonamentul cei doi juniori de la grupa de 2003, portarul Alex Borbei și Alexandru Gașpar. De asemenea, e pe listă și Daniel Boloca, fost junior la Juventus Torino, venit în teste. Iar Florin Lazea a revenit după împrumtul de la CSM Lugoj.

În cantonament a fost cooptat și Arthut Teuț (foto text, în plan secund). Jucătorul nu s-a evidențiat cu mare lucru sezonul trecut în tricoul echipei suporterilor și, după ce s-a renunțat în vară la el, deși nu a avut echipă de atunci, a fost readus.

În căutări de portar. Cerințe: timișorean, tânăr

Pe listă nu a fost inclus nici veteranul Alin Crișanov, care în turul de campionat nu prea a prins echipa. De notat că față de cei de pe listă, clubul mai caută un portar care să fie tânăr și timișorean, de preferință, după plecările lui Gakos și Fișteag.

În vară, Andone îl compara pe Bădăuță cu Alibec

Cea mai importantă absență din lot este Cătălin Bădăuță, care la amicalul cu Grebenac a tratat câteva faze foarte individualist, de parcă ar fi candidat pe vremuri la Gheata de aur.

Spiritul rebel al lui Bădăuță era privit mai îngăduitor de Bogdan Andone. În vară, când jucătorul a venit târziu la un antrenament, fără echipament, antrenorul l-a comparat cu Denis Alibec. „Bădăuță e mai rebel, așa, puțin. Aduce cu Alibec din punctul acesta de vedere. Eu sper să aibă și sezonul pe care l-a avut Alibec la Astra. E un jucător cu calități foarte bune și dacă are puțină încredere și face ceea ce trebuie să facă în teren, cu siguranță va fi unul dintre jucătorii importanți ai campionatului în Liga a 2-a”, a punctat, la vremea respectivă, Bogdan Andone.

Cel mai probabil, bănățenii vor căuta alt vârf de atac, deoarece în lot acum doar Olivier Lusamba, fostul golgheter al Olimpiei Satu Mare, e atacant pur-sânge. Rămâne de văzut dacă îl vor convinge pe Daniel Florea, liber după despărțirea de UTA. Următorul amical al echipei va fi marți, cu ACS Ghiroda.

19 meciuri și 5 goluri sunt cifrele lui Cătălin Bădăuță la ASU Poli în prima parte a sezonului, atacantul fiind golgheterul echipei, la egalitate cu Deian Sorescu

20 de meciuri și 8 goluri sunt reușitele lui Olivier Lusamba în prima parte a sezonului Ligii 2, în tricoul echipei Olimpia Satu Mare, club la care a venit în vară

Iată lista jucătorilor convocați pentru cantonament:

portari: Cosmin Dur-Bozoancă, Alexandru Borbei;
jucători de câmp: Radu Motreanu, Marco Giuricici, Ioan Mera, Dănuț Bilia, Cristian Scutaru, Ionuț Coadă, Carol Taub, Vlad Bîte, Răzvan Ghinescu, Alin Ignea, Adrian Poparadu, Cornel Predescu, Deian Sorescu, Raul Krausz, Florin Lazea, Daniel Boloca, Arthur Teuț, Marvin Schieb, Ionuț Plămadă, Olivier Lusamba, Alexandru Gașpar.

Cele opt noutăți din lot față de cum încheia ASU Poli prima parte a sezonului: Cristian Scutaru (ex – UTA), Marvin Schieb (ex – ASA Târgu Mureș), Olivier Lusamba (ex – Olimpia Satu Mare), Daniel Boloca (ex – Tatran Presov), Florin Lazea (revenit după împrumutul la CSM Lugoj), Arthur Teuț (revenit după o perioadă de inactivitate), Alexandru Borbei și Alexandru Gașpar (promovați de la grupa 2003 a clubului).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Pe aceeași temă