AS SR Brașov a câștigat lupta cu Oțelul, Hărman și Râșnov pentru un mijlocaj golgheter. „Am de luat și o revanșă. Ne putem bate la promovare”

AS SR Brașov a câștigat lupta cu Oțelul, Hărman și Râșnov pentru un mijlocaj golgheter.**

AS SR Brașov a câștigat lupta pentru jucătorul „vânat” de Oțelul, AFC Hărman, dar și Cetate Râșnov. Mijlocașul Vlad Boția a semnat, ieri, un contract valabil pe două sezone cu echipa brașoveană, deși în ultimele zile acesta a fost asaltat de oferte mult mai bune din punct de vedere financiar de la celelalte două echipe brașovene de Liga a 3-a, AFC Hărman și Cetate Râșnov, dar și de la SC Oțelul Galați.

„M-am întors acasă după trei ani. În ultimele zile am primit mai multe oferte, destul de tentante din punct de vedere financiar, dar eu am ales Brașovul. E simplu. Aici am crescut, aici m-am format ca jucător și acest lucru a contat cel mai mult în alegerea mea. Am de luat și o revanșă, pentru că acum trei ani, nu am fost păstrat în lot după ce echipa retrogradase în Liga a 2-a, deși era sub contract. Făcusem perioada de pregătire din vară cu FC Brașov, jucasem bine și într-un meci școală în care antrenorii vroiau să vadă la lucru mai mulți jucători, însă la final am fost anunțat că nu au nevoie de mine și că cel mai bine ar fi să merg să joc la Zagon, însă eu am ales să merg la Hărman la insistențele fostului antrenor, Gabi Kajcsa. Am jucat timp de două sezone la AFC Hărman, iar vara trecută am trecut la Cetate Râșnov”, spune Boția pentru Monitorul Expres, care a fost golgheter atât la Hărman, cât și la Râșnov.

Debut în Liga 1 la Târgu Mureș, sub efectul medicamentelor

În 2013, când a făcut pasul la echipa mare a FC Brașov, Boția s-a integrat rapid, asta și pentru că Buga și Surdu l-au încurajat mereu. „Buga și Surdu m-au ajutat foarte mult, întotdeauna m-au încurajat și m-au susținut. Chiar mă gândeam că ei erau jucătorii pe care îi urmăream de mic și am ajuns să mă pregătesc cot la cot cu ei. Eram mai firav, iar porecla primită de la Buga a fost Neymar! Un alt idol al copilăriei mele a fost regretatul Dossey”, spunea fotbalistul brașovean.

Debutul oficial al lui Boția în prima ligă a fost într-un meci disputat de FC Brașov în deplasare cu ASA Târgu Mureș. „Înaintea jocului de la Târgu Mureș, toată noaptea am avut o temperatură extrem de ridicată. Am făcut tratament, iar când antrenorul croat Vjekoslav Lokica mi-a spus că o să intru în locul lui Juric, nici nu am realizat că voi debuta în Liga 1. Eram sub efectul medicamentelor, astfel că nu am avut emoții”, spunea Boția după debutul în Liga 1.

„Ne putem bate la promovare”

Fotbalistul de 22 de ani cunoaște foarte bine nivelul Ligii a 3-a. „Eu spun că avem o echipă bună, cu mulți jucători experimentați, care pot face diferența la acest nivel. Dacă vom acoperi bine și posturile pentru jucătorii U20 eu sunt convins că ne putem bate la promovare. Important este să avem liniște și stabilitate la echipă. De restul ne ocupăm noi”, spune fotbalistul brașovean.

Zilele trecute, AS SR Brașov i-a achiziționat și pe Marius Burlacu și Radu Leonte.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Pe aceeași temă