Antrenorul echipei Pandurii, sceptic în privința viitorului lui Dodoi la CFR Cluj. „Poate fi un pas important înainte sau zece înapoi”

Antrenorul echipei Pandurii, sceptic în privința viitorului lui Dodoi la CFR Cluj.**

Singurul jucător care îi putea aduce bani clubului Pandurii în această perioadă grea din punct de vedere financiar a plecat liber de contract. Golgheterul gorjenilor din prima parte a sezonului, Gabriel Dodoi (19 ani) a cerut comisiilor FRF să-l declare liber de contract fiindcă nu a fost plătit, iar apoi a semnat cu CFR Cluj. Antrenorul echipei din Liga 2 spune că transferul atacantului la CFR e cu două tăișuri, putând fi un pas înainte, ori zece înapoi.

„El știe mai bine. E foarte important în momentul în care faci pasul să corespunzi, să nu te împrumute, să rămâi în lot. Dacă va rămâne în lotul mare, este un pas important înainte pentru el, însă dacă va fi trimis la echipa a doua, sunt zece pași înapoi”, a spus Bogoi la Accent TV.

Antrenorul formației gorjene a comentat și cum se va descurca, în partea a doua a campionatului, echipa fără el și ceilalți jucători cu experiență plecați în această iarnă. „Au plecat jucători care au meciuri de Liga 1, nucleul de bază, dar care nu a funcționat. Dodoi este un jucător crescut la centrul de Copii și Juniori, de perspectivă, căruia clubul i-a oferit foarte multe, chiar un contract de la vârsta de 16 ani. A ales altă cale. Noi ne-am bucura să rămână în lotul echipei CFR Cluj, în lotul echipei mari. Din toți cei care au plecat, unul singur s-a dus la o echipă mai bună, doi s-au dus în Liga a 3-a pentru un câștig imediat, ceilalți nu au echipe. Eu îi învăț pe jucători să își facă un plan pe termen mediu și lung, când te duci într-un eșalon inferior, cu greu te mai ridici”, a mai comentat Adrian Bogoi, care în prima etapă din acest an a obținut prima victorie cu Pandurii de când îi e antrenor, cât și primul succes pe teren propriu în acest sezon, la Motru.

Gabriel Dodoi a semnat o înțelegere pe trei ani și jumătate cu gruparea din Gruia și, cel mai probabil, va fi trimis la echipa a doua a clubului, în Liga 3. În lotul lui Dan Petrescu este greu să ajungă, fiindcă este nepregătit, în ultimele două săptămâni atacantul antrenându-se prin parcuri.

19 meciuri și 7 goluri sunt cifrele lui Gabriel Dodoi în acest sezon în tricoul echipei Pandurii Târgu Jiu

Lot tânăr pentru partea a doua a sezonului

Cât privește actualul lot pe care îl are la dispoziție, Bogoi se mândrește că are unul cu o medie de vârstă scăzută. „Țin foarte mult să formeze un grup puternic, cu jucători care vor să se pregătească și să facă performanță, ceea ce nu am avut în tur. Au venit jucători tineri, pe care noi i-am dorit. Media de vârstă este de 21,5 ani, unde includem pe Răzvan Stanca și Munteanu, care au 36 de ani. Ne pregătim zi de zi, aștept să se maturizeze atât individual, cât și colectiv. Jumătate din lotul de jucători este din Târgu Jiu, ceea ce nu s-a întâmplat de foarte mulți ani. Sper să fie de bine, să joace cu sufletul pentru oraș. Mai este posibilă legitimarea unor jucători. Toți jucătorii liberi de contract, care nu vin prin transfer de la alt club, pot veni la noi”, a mai spus Adrian Bogoi la Accent TV.

Pandurii se află pe locul 17 în Liga 2, retrogradabil, după 22 de etape desfășurate în acest sezon, cu 21 puncte, la două puncte distanță de ultima poziție care ar menține-o în acest eșalon. Următorul meci oficial îl dispută weekendul următor, pe teren propriu, la Motru, cu CS Mioveni, după ce etapa de la finalul acestei săptămâni a fost reprogramată din cauza condițiilor meteorologice improprii.

Pe aceeași temă