Alin Rațiu, un alt comeback: „Știm care e spiritul timișorenilor!”

14 Aug. 2012, 16:19 Bursa transferurilor
Alin Rațiu, un alt comeback:**

De luni cu ACS Poli se pregătește un nou jucător care a mai avut de-a face cu echipa fanion a orașului de pe Bega. Ca și în urmă cu cinci ani, Alin Rațiu a sosit de la Sportul Studențesc. Deși nu a evoluat în multe partide pentru prima echipă alb-violetă, bucureșteanul mărturisește că s-a îndrăgostit de Timișoara.

„Am găsit câțiva colegi pe care îi cunoșteam și mă bucur că m-am întors aici, chiar mi-a plăcut foarte mult în Timișoara. Chiar mă gândesc să mă stabilesc în Timișoara, îmi place foarte mult orașul și lumea de aici. Eu îmi doresc să rămân de asta am și venit, sunt puțin în urmă cu pregătirea dar sper să mă pun la punct într-o săptămână și vreau să rămân, să ajut la promovare”, ne-a spus Rațiu.

Fundașul polivalent a prins doar nouă jocuri în Liga I cu Poli în sezonul 2007-2008, fiind văzut mai mult ca soluție de rezervă pentru McKain ori Cânu. În rest a bifat jocuri pentru echipa a doua sau a fost împrumutat înainte să ajungă din nou la Sportul. Din actualul lot care se pregătește la „Dan Păltinișanu” i-a mai „prins” în vechea perioadă pe Poparadu și Daminuță.

„Ultimul an nu a fost prea bun pentru mine, din niciun punct de vedere, vreau să mă apuc de treabă la Timișoara, să fie bine de acum încolo. O să fie destul de greu, dar știm care e spiritul timișorenilor și cred că o să promovăm. Acum echipa e orașului, a Primăriei, mă gândesc că nu o să mai fie probleme și o să fie mai bine”, a punctat fundașul în vârstă de 29 de ani.

Vădrariu nu a fost reținut

Deși părea una dintre piesele de bază pentru noul sezon, mijlocașul Daniel Vădrariu nu a fost considerat în fine o soluție viabilă pentru noua Poli. Tânărul jucător urma să sosească împrumut de la Astra iar randamentul său a fost considerat redus de actualii antrenori.

Sosirea lui Coca și Kirev la noua echipă dar și faptul că nu va exista o echipă secundă în competiție, a determinat și renunțarea la doi dintre portarii tineri. Ciprian Ostafie și Paul Iordache, jucători legați de vechea societate. Un alt portar, Grațian Rain, nu s-a mai prezentat de asemenea la antrenamente.

ACS Poli va disputa două amicale în această săptămână. Miercuri, „alb-negrii” vor întâlni Giarmata iar sâmbătă Caransebeșul, ambele partide se vor disputa acasă de la ora 11.

Articol scris de Cornel Biholari (Banat Sport)

14 Aug. 2012, 16:19 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă