Alin Neacșu, cel mai important transfer al iernii pentru singura echipă vâlceană rămasă în primele trei ligi. „La Șirineasa va fi altceva față de tur”

Alin Neacșu, cel mai important transfer al iernii pentru singura echipă vâlceană rămasă în primele trei ligi.

Originar din Râmnicu Vâlcea, fundașul Alin Neacșu (23 ani) a semnat până în vară cu ACS Șirineasa și este cel mai important transfer al iernii pentru echipa pregătită de Gabi Mangalagiu.

Alin Neacșu întărește centrul defensivei echipei vâlcene, post care a suferit cumplit în tur, după accidentarea lui Ilie Mușuroia, care a fost operat în toamnă de ligamente. Jucător cu experiență la acest nivel, Neacșu a venit de la Roșiori și a impresionat în amicale.

„În momentul de față, lotul s-a întărit și în retur o să fie cu totul altceva față de ce a fost în tur. Obiectivul nostru este să luăm fiecare meci în parte și să scotem maximul din fiecare și să ne clasam cât mai sus. Sper să fie așa cum mă gândesc eu și să mulțumim conducerea și fanii de la Șirineasa, să nu mai fie probleme. Cel mai important este să practicăm un fotbal frumos, pentru a încuraja oamenii să vină la stadion și să fie alături de noi. Ținând cont de lotul actual, eu cred că nu vom avea probleme cu retrogradarea, dar asta trebuie să demonstrăm pe teren”, a declarat Alin Neacșu.

În urmă cu un an, Alin Neacșu a fost dorit de CSM Râmnicu Vâlcea, a venit la pregătiri în Zăvoi, dar ulterior s-a răzgândit și s-a întors la echipa la care evolua atunci, Național Sebiș. „Îmi doream atunci să joc la Vâlcea, dar cei de la Sebiș m-au convins să revin acolo, ca să promovăm în Liga a 2I-a. Nu a fost să fie, nu am promovat cu Sebișul și apoi am mers la Roșiori. Acum, însă, m-am întors acasă, cel puțin până în vară, cât am contractul cu Șirineasa. Din vară, vom vedea ce va mai fi”, a mai spus fundașul echipei vâlcene.

În această iarnă, la ACS Șirineasa s-au perfectat  nu mai puțin de 11 transferuri, mai ales că lotul care încheiase turul era foarte subțire. Au venit juniorii I. Teodorescu, S. Radu, B. Popescu, seniorii I. Marian, Georgescu (toți de la CSM Râmnicu Vâlcea), A. Neacșu (Roșiori), Tomescu (Dăești), Lăzărescu (CS U II Craiova), Tănăsie (Ocnele Mari), Tilioiu (Vlădești) și Stoleriu (Băile Olănești). Dintre aceștia, mijlocașul stânga Radu Georgescu este încă indisponibil după operația suferită la umăr.

La capitolul plecări e trecut doar portarul Daniel Popescu, asta după ce Robert Bloțu a revenit de la Chindia Târgoviște, club alături de care s-a pregătit în această iarnă, însă la care s-a renunțat după ce a suferit o dublă entorsă. Nici Mușuroia nu va putea evolua în retur, acesta fiind în recuperare după operația de ligamente.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă