Alexa confirmă discuțiile cu Bucur și Goga. Pe ce mizează în atragerea lui Zicu la ACS

Alexa confirmă discuțiile cu Bucur și Goga.** Pe ce mizează în atragerea lui Zicu la ACS

Antrenorul lui ACS Poli a vorbit la un post regional de televiziune despre jucătorii pe care încearcă să-i atragă la Timișoara. Dan Alexa a confirmat că a purtat discuții, printre alții, cu Gigel Bucur și Ianis Zicu. „Chirurgul” nu crede că Dorin Goga poate fi atras, dar precizează că negocierile viitoare depind foarte mult și de bugetul care va fi stabilit în urma întâlnirii dintre Robu și Bojin.

Dan Alexa spune că a lucrat cu președintele Ioan Timofte la strategia pentru noul sezon în ultimele două săptămâni. „Nu au fost momente plăcute după retrogradare. Mi-am revenit, am reluat munca cu domnul Timofte, în ultmele două săptămâni am avut un program mai încărcat. E important să revii cât mai repede… Nu mi s-a spus de un buget de transferuri. Dar împreună cu domnul Timofte ne-am făcut niște calcule. Cine pleacă… Am făcut o listă cu jucătorii care vor veni, am și discutat cu ei. Săptămâna viitoare am înțeles că se vor întâlni Bojin și Robu, până atunci nu se știe nimic”, a declarat fostul mijlocaș la emisiunea „În prelungiri” de la postul TVR Timișoara.

Gigel Bucur a fost o soluție în „cărți” până să semneze prelungirea cu rușii de la Kuban Krasnodar. „Sunt mulți jucători care vor părăsi echipa. E normal să refaci lotul, să o iei de la capăt. Gigel Bucur, dat fiind că am o relație bună cu el, și-a exprimat dorința doar dacă nu rămânea la Kuban, a semnat contractul a doua zi, orice discuție se încheie. Are 34 de ani, e normal, a prins un contract fantastic. Nu mă bucur pentru mine, mă bucur pentru el”, a explicat „Chirurgul” pentru aceeași sursă.

Zicu, din dragoste pentru Timișoara

Tânărul tehnician are în schimb speranțe că Ianis Zicu va privi spre Banat după despărțirea de „lupii galbeni”. „Aș vrea mulți dintre foștii jucători, au fost discuții cu câțiva… Goga am înțeles că are contract foarte mare în Georgia. Cu Zicu am avut o discuție, înainte să-și rezilieze contractul cu Petrolul, sunt jucători greu de luat, au anumite pretenții. Dar mizez foarte mult că ei s-au simțit bine la Timișoara, Zicu poate ar fi chiar bine pentru el să vină după o perioadă mai slabă”, a spus Alexa.

Cantonament în Austria

Timișorenii mai au speranțe că problemele Oțelului o vor readuce în Liga I, dar nu-și fac iluzii. Între timp, președintele Ioan Timofte, care a anunțat că vor veni probabil doi-trei jucători din Portugalia indiferent de eșalonul în care vor juca alb-negri, a fost și în Austria, unde a găsit condiții bune pentru un stagiu centralizat. „Am văzut în Austria locul de cantonament, mai ieftin ca în România și condiții de excepție”, a confirmat Alexa.

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă