Alexa a vorbit despre Nikiema, ultimul transfer pe care-l vrea în această iarnă: „E un jucător cum aveam nevoie, agresiv”

Alexa a vorbit despre Nikiema, ultimul transfer pe care-l vrea în această iarnă:**

ACS Poli va mai efectua un singur transfer în această iarnă. Antrenorul Dan Alexa a anunțat că africanul Victor Nikiema urmează să efectueze vizita medicală și să-i urmeze astfel pe Doman, Chipirliu și Melinte la capitolul achiziții. „Chirurgul” a anunțat de asemenea cu ce nume se vor duela elevii săi în stagiul din Turcia. Printre adversari se numără oarecum surprinzător și Oțelul Galați.

Alb-negrii debutează în teste cu Pâncota, sâmbătă pe „Colterm”, dar cele mai interesante amicale vor fi în cantonamentul din Antalya, unde, din 9 februarie, ACS Poli se va duela și cu echipe de „afară”. „Este foarte necesar, nu este un moft, pentru că aici sunt terenuri noroioase, condiții grele. Suntem norocoși că putem face un cantonament acolo. Vor fi patru meciuri amicale, echipe de prima ligă, cu Dinamo Batumi din Georgia, jucăm cu o echipă din Liga a II-a din Bulgaria – un meci pe care l-am cerut eu ușor să pot juca cu tinerii noștri, jucăm cu Oțelul Galați si apoi cu o echipă din primele trei locuri din Kazahstan”, a declarat Dan Alexa, invitat în studioul HDV la emisiunea PRESSALERT LIVE. Tehnicianul liderului B2 a explicat și motivul apropierii de vechea rivală din lupta pentru titlu: „Sigur, Burcă (n.r. Ovidiu Burcă e manager sportiv la Oțelul) e prietenul meu. De ce să nu spun, m-am folosit și de lucrul acesta ca să-l aducem pe Chipirliu”.

Nikiema, ultimul transfer

Întrebat dacă crede că ACS Poli s-ar fi salvat de la retrogradarea din Liga I cu actuala echipă, Alexa a răspuns pozitiv. „Da, cred că da. Aveam nevoie de jucători care să facă diferența, din păcate n-am avut deloc. Jucam foarte mult la hazard și am trăit din sclipirile lui Szekely. Când a intrat în eclipsă de formă lucrul ăsta s-a văzut, nu a dat nimeni gol, eram o echipă asediată. Szekely a fost foarte serios, dar prin trecerea lui Bărbuț ca atacant, s-a mai ocupat un loc, Pedro Henrique este foarte bun. Am soluții: Rody, Popovici. Îl putem lua pe Chipirliu din vară (n.r. definitiv), jucător tânăr”, a precizat cel care era poreclit ca jucător „Chirurgul”. Fostul căpitan al Politehnicii a precizat că nu a găsit încă un jucător care să-i semene.

Cu toate că e mulțumit de lot, tânărul tehnician a confirmat sosirea internaționalului de tineret din Burkina Faso, Nikiema, jucător trecut prin curtea lui Sporting Braga și care va fi ultima mutare a bănățenilor în acest sezon. „Victor Nikiema e un jucător foarte tânăr. Ion Timofte îl cunoaște mult mai bine, l-a și văzut la 2-3 meciuri. Eu l-am văzut pe DVD. E un jucător cum aveam nevoie, agresiv. E un număr 8 box to box, ajunge la finalizare. Dacă se va acomoda va fi excelent. Va fi ultimul transfer. Trebuie să ajungă în noaptea asta (n.r. ieri noapte). Mai are de făcut viza medicală. E extracomunitar”, a conchis Dan Alexa.

Timișorenii vor avea parte și de noi despărțiri, vizați fiind câțiva jucători aflați la final de contract. Alexa a spus că cei doriți la echipă au avut deja parte de o discuție pentru a evita situația pe care a simțit-o pe pielea lui ca fotbalist: „Li se va propune o prelungire, s-a discutat cu ei în principiu, să aibă liniște. Eu am trăit asta cu Marian Iancu. Se tot amâna și am suferit mult, mă simțeam nedorit. Am discutat cu Iancu și am înțeles, depindeam foarte mult de lupta pentru titlu, de bonusurile pentru Champions League. Nu s-a întâmplat din păcate și a renunțat el. Practic atunci s-a întâmplat retrogradarea”.

CITEȘTE și:

Dan Alexa rememorează episodul „Dinamo Zagreb” din cupele europene. Cum a refuzat căpitanul de atunci al lui Poli jumătate de milion de euro

Dan Alexa își „denunță” filosofia pe care o are ca antrenor. Cum ar reacționa „Chirurgul” în fața unei propuneri din fotbalul exotic

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)

Pe aceeași temă