AFC Hermannstadt a câștigat lupta cu Dunărea și UTA pentru golgheterul Luceafărului. Sibienii au ajuns la 11 transferuri

AFC Hermannstadt are un start aproape perfect de Liga 2, după primele cinci etape nou-promovata fiind pe locul 2 în clasament, cu un punct mai puțin decât liderul Ripensia, însă, cu toate acestea, conducerea clubului continuă să facă transferuri. Profitând de desființarea Luceafărului Oradea, sibienii au reușit să-l convingă pe atacantul Adrian Hergheligiu (25 de ani) să vină la AFC Hermannstadt, câștigând astfel lupta pentru jucător cu Dunărea Călărași și UTA Arad.

11 transferuri a bifat AFC Hermannstadt în această vară odată cu transferul lui Andrei Hergheligiu. Atacantul originar din Iași semnase în această vară cu Luceafărul Oradea după ce devenise lider de contract după despărțirea de FC Botoșani. În primele patru etape a evoluat în fiecare meci, în doar două ca titular, și a înscris 3 goluri, fiind golgheterul echipei în acest start de sezon.. În cariera sa, Hergheligiu a mai evoluat pentru CSM Poli Iași și CS U Craiova.

„FC Hermannstadt a perfectat, astăzi, un nou transfer. Echipa noastră și-a asigurat serviciile atacantului Andrei Hergheligiu.

Născut pe 21 martie 1992, la Iași, Andrei Hergheligiu a debutat la juniorii Liceului cu Program Sportiv (LPS) din localitate, după care a trecut la juniorii Politehnicii Iași, unde a evoluat între anii 2008 și 2010. La 18 ani a debutat la seniori, pentru CSMS Iași, în eșalonul al doilea. În 2012 a promovat cu echipa din Copou în Liga 1. În ediția respectivă, Hergheligiu a marcat 7 goluri în 26 de meciuri de campionat. A jucat pe prima scenă cu CSMS Iași în ediția de campionat 2012/2013 (25 meciuri, un gol). În vara anului 2013, gruparea din Iași a retrogradat în Liga a 2-a. Hergheligiu a mai continuat un an la CSMS, marcând de 5 ori în 29 de partide. În cei 4 ani petrecuți la CSMS Iași a jucat în 99 de partide, înscriind 14 goluri.

În 2014 s-a transferat la CSU Craiova, iar în cele două sezoane petrecute la gruparea din Bănie, Hergheligiu a jucat în 44 de meciuri și a marcat 7 goluri. Apoi, în vara anului 2016, s-a transferat mai aproape de casă, la FC Botoșani, echipă pentru care a marcat un singur gol în 28 de meciuri.

Hergheligiu a început acest sezon în lotul Luceafărului Oradea, echipă din Liga 2. A evoluat în toate cele 4 meciuri ale grupării bihorene, până în momentul retragerii acesteia din campionat, marcând de trei ori.

Acum, Andrei Hergheligiu s-a transferat la FC Hermannstadt. Atacantul va purta tricoul cu numărul 14.

Să îi urăm „Bun venit!” și cât mai multe reușite în tricoul alb-roșu!”, anunță clubul sibian pe pagina de facebook.

Al cincilea atacant din lot și a 11 achiziție a verii

Aducerea lui Andrei Hergheligiu întărește și mai mult ofensiva echipei lui Alexandru Pelici. Ieșeanul este al cincilea vârf de atac al echipei sibiene în actualul sezon, alăturându-se lui Adrian Cârstean, Bogdan Rusu, Ștefan Blănaru și Cosmin Neagu. Neagu și Rusu pot fi folosit și ca mijlocași de bandă.

În această vară, AFC Hermannstadt i-a mai transferat pe: Ștefan Blănaru (ex ASU Poli), Cătălin Căbuz (ex Viitorul Constanța), Mihai Stancu (ex Gaz Metan Mediaș), Sabin Lupu (ex Gaz Metan Mediaș), Lucian Dumitriu (ex Foresta Suceava), Claudiu Pamfile (ex AFC Hărman), Bogdan Rusu (ex Foresta Suceava), Iulian Popa (ex FC Brașov), Robert Boboc (ex Astra Giurgiu) și Cosmin Neagu (ex Dacia Unirea Brăila). La echipă au rămas, sub formă de împrumut, și Horațiu Moldovan (CFR Cluj) și Radu Crișan (Astra Giurgiu).

Foto: Bihon.ro

Pe aceeași temă