Afacere bună pentru ASU Poli! A vândut un puști în Liga 1, deși aproape a fost inexistent în prima parte a sezonului

24 de minute jucate în două meciuri de Liga 2, într-o primă parte a sezonului în care au încăput 21 de etape. Atât a avut nevoie Călin Popescu, un puști de doar 17 ani originar din Brașov, pentru a atrage atenția clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și să i se ofere șansa să treacă la Liga 1. Sau poate să ai un impresar bun e mai important decât să joci fotbal. Tânărul mijlocaș a fost luat de la ASU Politehnica, unde ajunsese în vara lui 2018, fiindcă antrenorul Cosmin Petruescu nu i-a dat prea multe șanse să se afirme, iar clubul timișorean s-a ales cu, spun sursele Liga2.ro, 5.000 de euro. O afacere bună pentru o echipă care e în criză, își pierde jucătorii buni și, foarte probabil, se va îndrepta către Liga 3, dacă nu i se întâmplă ceva mai rău.

„Sepsi OSK a transferat un tânăr mijlocaș!
Un nou tânăr de perspectivă s-a alăturat lotului Sepsi OSK. Este vorba de mijlocașul Călin Popescu, de 17 ani, care a semnat un contract valabil pe un an și jumătate cu clubul nostru, cu opțiune de prelungire. Noul nostru jucător ultima oară a evoluat pentru ASU Poli Timișoara. Îi urăm bun venit lui Călin la Sepsi OSK!”
, e mesajul prin care biroul de presă al echipei Sepsi OSK anunță transferul lui Călin Popescu.

Noul jucător al celor de la Sepsi a debutat în Liga a 2-a la 15 ani și șase luni, pe când era la FC Brașov și era trimis 14 minute pe teren în meciul cu Academica Clinceni (scor 0-2). A prins agonia clubului de la Poalele Tâmpei, care apoi a dat faliment și s-a desființat. Călin Popescu și-a încercat apoi șansa în Anglia. A dat probe la academiile de juniori ale lui Nottingham Forest și Sunderland, unde a fost acceptat după ce a impresionat prin viteză, dar impresarul său, Cătălin Sărmășan, a considerat că mijlocașului i-ar fi mai bine în România, la ASU Politehnica. Nici la Timișoara n-a jucat prea mult, astfel că acum a fost direcționat către Sepsi OSK.

Tot la capitolul vânzări, ASU Politehnica l-a cedat pe golgheterul Bogdan Bozian (31 de ani) la Crișul Chișineu Criș (locul 3 în Seria a 4-a a Ligii 3) în schimbul a 2.000 de euro.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă