Marius Măldărășanu a răsuflat ușurat după victoria la scor cu FK Csikszereda: ”Te gândești că o serie negativă nu poate ține la infinit.” Cui i-a dedicat Petrișor Petrescu golul său

Ovidiu BOICA 31 Aug. 2021, 11:01 Liga 2

Marius Măldărășanu, antrenorul echipei FC Hermannstadt, a susținut încă o dată, și după meciul cu FK Csikszereda, ca și înaintea lui, că se aștepta la un joc dificil. A adăugat că omologul său de pe banca ciucanilor a făcut tot posibilul să blocheze jocul în benzi al formației sale, iar când a introdus și al doilea vârf de atac pe teren, a pus ceva probleme.

FC Hermannstadt a câștigat luni, la Mediaș, cu 4-1 jocul cu FK Csikszereda, echipă care rămâne cu 0 puncte în clasament și care abia în a cincea etapă a reușit să înscrie primul său gol în acest sezon.

Marius Măldărășanu, după jocul cu FK Csikszereda: ”M-am tot gândit ca nu cumva seria asta a lor să se oprească chiar în fața noastră. Un meci foarte greu!”

Măldărășanu s-a temut ca nu cumva seria negativă a celor din Miercurea Ciuc să fie întreruptă tocmai acum, la meciul cu FC Hermannstadt.

”Văzând țintarul, la începutul sezonului, din primele cinci etape, meciul acesta l-am considerat cel mai greu (n.r. – anterior le-a întâlnit pe FC Buzău, Unirea Constanța, Poli Iași și Metaloglobus). Anul trecut, Csikszereda a fost în play-off și e o echipă foarte bună, pe care o vedeam mult mai sus. Pe urmă, situația ei în clasament, destul de grea, de dificilă… Te gândești că o serie negativă nu poate ține la infinit și m-am tot gândit ca nu cumva seria asta a lor să se oprească chiar în fața noastră. Un meci foarte greu! Pe Vali (n.r. – Valentin Suciu, antrenorul echipei FK Csikszereda) îl cunosc foarte bine, a schimbat sistemul, a jucat cu cinci pe linia de fund, ne știa, a vrut să ne blocheze zonele laterale, a introdus și al doilea atacant, iar atunci am avut și noi ceva probleme. Mă bucur că, până la urmă, și jucătorii noștri au fost pragmatici… Trebuie să suferim, iar dacă o facem, s-o facem cu bărbăție, trebuie să alergăm, sunt momente în care trebuie să facem eforturi, nu jucăm singuri.

Scorul, dacă mă întreba cineva, chiar nu credeam… Sunt de felul meu optimist și am încredere în băieți, dar știu foarte bine cum abordează adversarii meciurile cu noi. Una peste alta, suntem în grafic. Vine această întrerupere, vom pregăti meciul următor, cel din Cupa României”, a spus Măldărășanu la finalul meciului de la Mediaș.

  • În meciul dintre FC Hermannstadt și FK Csikszereda au marcat: Petrișor Petrescu (39′), Alexandru Oroian (54′), Călin Popescu (74′) și Silviu Balaure (90+1′), pentru sibieni, respectiv Richard Jelena (88′), pentru harghiteni.

Laude pentru jucătorii tineri din lot: ”Să dea Dumnezeu să meargă totul bine în continuare!” 

După Loren Niță, autorul golului victoriei cu Politehnica Iași (scor 2-1), alți doi jucători ”under” au reușit să înscrie pentru FC Hermannstadt în acest debut de sezon. Cu FK Csikszereda, printre marcatori s-au numărat Alexandru Oroian, mijlocașul convocat la naționala U20 a României, și Călin Popescu.

”Sunt băieți foarte buni și cu un potențial mare de creștere. Trebuie să nu sară etapele, și ei trebuie să înțeleagă lucrurile astea, și pe noi, antrenorii, până la urmă ne țin rezultatele. Ei își doresc foarte mult să joace, ar vrea să joace toți. Din păcate nu se poate, eu trebuie să bag 11 jucători, am un lot foarte bun și la nivelul lor, al under-ilor, la fel, există o concurență foarte bună, care îi va ajuta să crească. Mă bucur că astăziși Pope (n.r. – Călin Popescu) a marcat, cum altădată a făcut-o Niță, Oro (n.r. – Alexandru Oroian) la fel, se duce la lot cu un moral foarte bun. Să dea Dumnezeu să meargă totul bine în continuare!”, a mai afirmat Măldărășanu.

Petrișor Petrescu, dedicație pentru băiețelul său

Petrișor Petrescu, autorul primului gol al meciului dintre FC Hermannstadt și FK Csikszereda, și-a scos după reușită apărătoarea pe care avea imprimată o poză cu Vlad, fiul său, sărutând-o și îndreptând-o spre una din camerele care transmiteau meciul de la Mediaș. La fel a făcut și Baba Alhassan după ce marca în meciul cu FC Buzău.

”Este o dedicație pentru fiul meu, este o poză pe apărătoare cu fiul meu și mă bucur din suflet că am reușit să fac familiei mele o bucurie. Trebuie să uităm cât de repede ceea ce s-a întâmplat anul trecut. Suntem pe o pantă ascendentă și trebuie să ne străduim să o ținem tot așa, pentru că ăsta e singurul motiv care ne ajută să revenim în prima ligă”, a spus Petrescu.

Călin Popescu, autorul altui gol din meciul cu FK Csikszereda, le-a dedicat reușita părinților și iubitei sale. ”Mă simt foarte bine. Mă bucur că am intrat și am reușit să marchez”, a spus Popescu, care s-a aflat la al doilea meci pentru FC Hermannstadt în acest sezon, acum înscriind primul său gol pentru prima echipă a clubului. Vineri, Popescu deschidea scorul pentru FC Hermannstadt 2 în meciul câștigat cu 2-1 cu CSO Plopeni, în prima etapă a Ligii 3, Seria 5.

FC Hermannstadt, pe locul 2 în Liga 2, la egalitate cu clasatele pe pozițiile 1 și 3

Pentru echipele din Liga 2 urmează pauza din timpul meciurilor naționalelor, campionatul întrerupându-se pentru aceste eveniment în premieră în istoria sa, la fel ca Liga 1, iar în etapa a 6-a FC Hermannstadt va juca la Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Partida încă nu a fost programată cu exactitate, ea urmând să aibă loc în jurul datei de 11 septembrie.

FC Hermannstadt ocupă locul 2 în clasamentul Ligii 2 după cinci etape, cu 13 puncte acumulate, la fel ca Steaua, ocupanta locului 1, și Concordia Chiajna, clasata pe locul 3, care au și ele tot câte 13 puncte. Golaverajul face însă diferența în acest moment între cele trei formații: 11-3 (8), 11-4 (7), respectiv 8-1 (7).

Foto: Valentin Macea / Sport Pictures
Video: FC Hermannstadt

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sibienii-se-intorc-pe-podium-fc-hermannstadt-cea-mai-clara-victorie-din-acest-sezon-4-1-cu-fk-csikszereda-ciucanii-abia-au-sparg-gheata-in-privinta-golurilor-19198692

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-fk-csikszereda-incheie-etapa-a-5-a-a-ligii-2-meciul-incepe-de-la-ora-1400-la-medias-19198614

 

Ovidiu BOICA 31 Aug. 2021, 11:01 Liga 2
Pe aceeași temă