Aerostar și-a început și ea pregătirea pentru sezonul de Liga 2. Echipa băcăuană a făcut primele două transferuri

Aerostar și-a început și ea pregătirea pentru sezonul de Liga 2.** Echipa băcăuană a făcut primele două transferuri

Aerostar Bacău este a doua echipă dintre cele cinci nou-promovate în Liga 2 care s-au reunit în această săptămână. Formația pregătită de Cristian Popovici a fost la fel de rapidă ca Petrolul Ploiești, dar și ca UTA și Luceafărul Oradea.

Singura reprezentantă a Moldovei în eșalonul secund a susținut miercuri după-amiază primul antrenament, la stadionul Letea, asta pentru că cel care îi poartă numele și unde a jucat până acum a intrat într-un proces de modernizare pentru a fi licențiat la noul nivel la care va organiza partide.

Ghiocel și Buhăcianu, primele achiziții

La prima strigare au răspuns prezent și doi fotbaliști noi pe care Popovici se va baza în noul sezon. Fundașul Costin Ghiocel (24 de ani) și atacantul Valentin Buhăcianu (24 de ani) vor evolua în tricoul Aerostarului, anunță Deșteptarea. Primul vine de la Dacia Unirea Brăila, acolo unde evoluează din 2014, iar în campionatul ce tocmai s-a încheiat a disputat 20 de meciuri și a marcat un gol. În cariera sa a mai jucat și la Dunărea Galați. Al doilea a fost ultima dată la Știința Miroslava, echipă care a retrogradat, unde a avut 23 de apariții, dintre care în doar 13 a început ca titular, și a marcat cinci goluri. În cariera sa a mai evoluat pentru Bucovina Pojorâta și Atletico Vaslui.

Cât privește lotul cu care s-a reușit promovarea, Popovici a optat să-l mențină neschimbat până în acest moment. Singurele incertitudini ar putea fi plecările mijlocașului Alexandru Roșca, venit împrumut de la Juventus București, și fundașului Alessandro Masella. Antrenorul speră să definitiveze rapid componența lotului cu care va aborda sezonul de Liga 2. „Până săptămâna viitoare, configurația lotului va fi definitivată. Luând în considerare prezența unor echipe de tradiție precum Petrolul, Farul, FC Argeș, Jiul, U Cluj, Chindia Târgoviște, UTA sau Poli Timișoara, este clar că va fi un campionat foarte puternic. Prin urmare, noi trebuie să ne întărim și să ne pregătim cât mai bine pentru a face față provocării”, a declarat, citat de Deșteptarea, antrenorul Cristian Popovici.

Băcăuanii vor efectua vizita medicală pe 28 iunie, iar în perioada 4-14 iulie vor intra într-un stagiu de pregătire centralizată la baza proprie. Primul meci de verificare al verii va avea loc pe 26 sau 27 iunie, pe terenul prim-divizionarei FC Botoșani. Următoarele trei amicale le va desfășura pe 7, 11 și 14 iulie, în durata cantonamentului, contra unor adversari încă nestabiliți. Pe 18/ 21 iulie și pe 25 / 28 iulie au programate „duble” cu Dacia Unirea Brăila și CSM Focșani.

Foto: Deșteptarea

Pe aceeași temă