ADIO Sepsi! FCM Tg. Mureș l-a legitimat pe fundaș

09 Mar. 2012, 11:50 Bursa transferurilor

UPDATE 15:00 După informațiile publicate în EXCLUSIVITATE de www.prosport.ro, LPF i-a acordat astăzi drept de joc lui Laszlo Sepsi, contractul fostul fundaș al Politehnicii Timișoara cu FCM Târgu Mureș fiind înregistrat astăzi.

www.prosport.ro a publicat ieri un schimb de fax-uri între FRF și TAS care dovedea faptul că internaționalul român putea semna cu orice echipă, contractul acestuia cu Poli fiind rupt în urma deciziei inițiale a Tribunalului de Arbitraj Sportiv, însă LPF amâna o decizie clară în acest caz, motivând că respectivul caz nu s-a aflat pe ordinea de zi a Comitetului Executiv.

Acum o oră am reușit să-l înregimentăm pe Sepsi. Vreau să mulțumesc presei pentru poziția pe care a luat-o, pentru noi a fost un real ajutor, la fel ca și demersurile FRF. Țin să-i mulțumesc și președintelui Ligii pentru decizia luată. Era păcat ca un jucător de echipă națională să nu joace. Noi am prezentat, alături de contractul de muncă, și documentația venită de la TAS. Acest caz s-a tergiversat prea mult.

Contractul cu Sepsi se întinde până la finalul acestui campionat. Mă bazez pe caracterul său, pe calitățile sale și nu îmi ascund dorința de a purta discuții pentru un constract pentru o durată mai lungă. El este și mureșan, va juca cu sufletul pentru echipă” , a spus Anton Heleșteanu, director general al FCM Târgu Mureș, la Ora de ProSport.


FCM Târgu Mureș nu îl poate folosi pe Laszlo Sepsi (foto) din cauza LPF. Aceasta tegiversează legitimarea fundașului, chiar dacă există o decizie a TAS în acest sens.

ProSport a intrat în posesia documentelor care confirmă abuzul făcut de LPF. Actele dovedesc ceea ce jucătorul Laszlo Sepsi susține de câteva săptămâni: nu mai are contract cu FC Timișoara și poate semna orice alt angajament. A și făcut-o, pentru șase luni, cu FCM Tg. Mureș. Totuși, forul condus de Dumitru Dragomir este de altă părere și amână înregistrarea contractului.

Motivul este unul bizar: cazul n-a fost pe ordinea de zi în Comitetul Executiv. Detaliază avocatul Dragoș Baltă, persoana angajată de FCM să se ocupe de caz. „În ședința Comitetul Executiv s-a pus în executare doar hotărârea care obligă clubul din Timișoara să plătească restanțele către jucător, dar nu s-a făcut referire și la rezilierea contractului. Am cerut explicații și ni s-a răspuns că decizia va fi susținută doar dacă este pe ordinea de zi. Domnul Dragomir putea să treacă problema pe ordinea de zi, la diverse, cum s-a întâmplat în alte cazuri, dar n-a făcut-o”, a explicat Baltă.

FRF: „Nu este nevoie de aprobarea CEx”

Ca atare, Sepsi este pe cale să moară cu dreptatea în mână, deși documentele primite de ProSport de la TAS îi susțin cauza. „Pe 25 ianuarie, TAS a dispus că FC Timișoara este obligată să plătească suma de 135.000 de euro jucătorului. De asemenea, la paragraful 100 scrie că acel contract este reziliat. FCM a mai cerut o precizare în 27 ianuarie, iar TAS a certificat faptul că jucătorul este liber”, mărturisește avocatul Dragoș Baltă, care a primit miercuri o nouă adresă din partea TAS. Aceasta îi dă dreptate jucătorului și, implicit, clubului FCM.

„Reiterăm că, sub prevederile paragrafului 100, contractul dintre Timișoara și jucător a fost anulat, iar FRF ne-a transmis că nu mai este nevoie de o nouă aprobare în Comitul Executiv”, mai susține Dragoș Baltă.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

09 Mar. 2012, 11:50 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă