ACS Poli și-a prezentat ultimul transfer al iernii. Nikiema are cel mai longeviv contract: „Pot să cresc aici”

ACS Poli și-a prezentat azi cea de-a patra și totodată ultima achiziție a acestei perioade de transferuri conform oficialilor clubului. Africanul Victor Nikiema și-a pus semnătura pe un contract valabil pe două sezoane și jumătate după ce a primit okay-ul managerului Ion Timofte, cel care l-a observat în Portugalia.

„E ultimul jucător venit la noi, Victor Nikiema, e internațional de tineret pentru Burkina Faso. Ultimele trei sezoane a fost la Braga juniori și Braga B. L-au urmărit foarte mult, ne poate aduce un plus în acest moment. E un mijlocaș, poate juca pe mai multe poziții, dar e un fel de Popescu”, a declarat Ion Timofte, managerul sportiv al lui ACS Poli.

Noul jucător al timișorenilor spune că se acomodează bine deși nu vorbește engleza. „Am venit aici pentru că echipa are tradiție. Pot să joc bine, să cresc ca jucător. Am înțeles că e o echipă bună, am auzit lucruri frumoase despre ACS Poli. M-am acomodat bine, orașul mi-a lăsat o impresie bună, totul e okay la echipă”, a spus Victor Nikiema.

Cel care e născut în Coasta de Fildeș, dar a jucat de la juniori pentru naționala Burkinei Faso a semnat cel mai lung contract ca durată de timp dintre noile achiziții, fiind urmat de Doman, cu un an și jumătate. „Voi da tot ce pot pentru a ajuta la promovarea echipei. Sper să reușim să ajungem în Liga I. Sunt bucuros că am ajuns la Timișoara. Cred că Poli mă poate ajuta la rândul ei”, a adăugat Nikiema.

Africanul măsoară 1,73 metri înălțime, dar compensează prin forță. În returul campionatului trecut a fost împrumutat în Polonia, la Piast, unde a bifat 11 jocuri, la Braga B, în tur a evoluat în șase partide.

A fost pregătit de Augustin Călin

Nikiema a recunoscut că nu știe nimic de fotbalul din România, dar și-a amintit că a avut un antrenor român. „Nu știu nimic despre fotbalul românesc. Am avut un antrenor român la academia din Burkina Faso unde am crescut, Augustin Călin. Mister (n.r. Alexa) e un antrenor care ajută jucătorii, din ce îmi dau seama jucătorii pot să crească în valoare”, a mai precizat Victor Nikiema. Jucătorul de 21 de ani a vorbit și despre calitățile sale: „Pot să aduc o agresivitate mai mare în joc, o posesie a mingii bună. Sper să și marchez”.

Deși ACS Poli părea deja bine structurată la mijlocul terenului, Ion Timofte nu crede că numărul jucătorilor e o problemă. „Nu se calcă pe picioare, antrenorul alege primul 11. Sunt transferuri pe care le consideram necesare. Tratăm cu seriozitate returul chiar dacă avem șapte puncte avans. Adversarii încearcă să ne adoarmă cu diversele probleme pe care le-ar avea. Sper să ne ajute. E un jucător tânăr. Are meci săptamâna viitoare pentru preliminariile olimpice. Dacă avea peste 30 probabil nu semna asa pe o perioadă clară”, a conchis „Tim”.

ACS Poli joacă mâine al doilea amical al iernii, la Șiria, cu UTA BD, de la ora 11.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Pe aceeași temă