ACS Poli și-a prezentat primele două achiziții ale verii. Cânu mai așteaptă

Formația timișoreană din Liga a II-a i-a prezentat azi pe brazilianul Carlos Eduardo și sârbul Milan Stavric, primele două transferuri oficiale pentru noul campionat. Inițial, la conferință trebuia să fie introdus și Gabriel Cânu, dar înregimentarea lui s-a amânat probabil pentru finele săptămânii. Până atunci, ACS Poli ar mai putea aduce doi-trei jucători noi conform managerului Ioan Timofte.

Cei doi jucători prezentați azi au semnat pe trei ani cu bănățenii, dar clubul are opțiune să se despartă de ei la finalul sezonului. Adus din Portugalia de Ioan Timofte, mijlocașul ofensiv brazilian Carlos Eduardo va fi un jucător pe care timișorenii se vor baza în Liga a II-a. Acesta are 21 de ani și a fost înregimentat devreme de Sporting Braga. „A apărut această ocazie, sunt aici în special datorită încrederii președintelui și antrenorului principal în mine. Și colegii m-au primit bine, primele impresii sunt bune. Îmi place orașul. Sper să continue lucrurile bune”, a declarat Carlos Eduardo Manso de Carvalho. Acesta e un mare fan al vedetei Selecao, Neymar jr., și crede că are ceva din stilul talentatului atacant de la Barca: „Aș putea spune că mă asemăn puțin ca stil de joc cu Willian sau Neymar și sper să reușesc la Timișoara să fac ce fac ei la echipele de club”.

Atacantul sârb Milan Stavric are 27 de ani și vine de la Radnik Surdulica (L2 Serbia). Managerul sportiv al timișorenilor l-a lăudat des, „Tim” însă nu a vrut să dezvăluie cu ce mare vârf îl compară. „Am auzit multe lucruri frumoase despre Poli Timișoara. Am avut oferte din străinătate, dar cred că am făcut alegerea bună la recomandarea managerului. Am găsit o atmosferă bună aici, cred că e opțiunea perfectă… Nu știu cu cine spunea că mă asemăn. Prima impresie e foarte bună, colegii m-au primit fenomenal… Vreau să dau suficiente goluri pentru ca Timișoara să se întoarcă acolo unde îi e locul, în prima ligă”, a spus și Milan Stavric.

Cei doi noi componenți se pregăteau cu ACS Poli încă de la reunirea din 7 iulie. Ambii au fost prezentați ca certitudini, dar s-a așteptat și rezultatele medicale pentru a fi confirmați 100%. Stavric are avantajul că e și cetățean bulgar, astfel nu va fi considerat jucător extracomunitar. Deși aceștia încă nu și-au primit tricourile de joc, ei știu ce numere ar dori să aibă pe acestea. „Dacă se poate numărul 79, cu el am debutat ca profesionist la Braga”, a explicat Carlos Eduardo. De partea cealaltă, Stavric s-a gândit la 11 și 55, dar ar opta până la urmă pentru 16: „Pentru că fiica mea e născută într-o zi de 16”.

Prezentarea lui Cânu s-a amânat

Deși trebuia ca azi să fie prezentat și Gabriel Cânu, momentul s-a amânat. Timofte e însă sigur de semnătura fundașului de 33 de ani. „E hotărât!”, a precizat după conferință managerul sportiv. De altfel timișorenii vor mai organiza o conferință, posibil vineri, pentru a prezenta și viitoarele achiziții. Acestea ar putea depinde și de situația lui Szekely și Șeroni, care așteaptă concretizarea unor oferte. Primul e dorit în străinătate, cel de-al doilea ar putea ajunge la Viitorul.

„Suntem in discuții cu înca doi-trei jucători. Szekely așteaptă până maine, eu îl înțeleg, și pe Șeroni, vor să plece, și-au făcut datoria. În momentul acesta nu e nimic concret”, Dan Alexa, antrenor principal ACS Poli

Sursa: Sport9
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă