ACS Poli s-a despărțit de golgheterul ei din Liga 1. Szekely: „Într-un fel îmi pare rău”

Liderul Seriei a II-a a Ligii a II-a a anunțat azi prima despărțire din noul an. ACS Poli a renunțat la Szabolcs Szekely, atacant trecut „în rezervă” în toamnă. În vârstă de 29 de ani, fostul golgheter al timișorenilor mai avea șase luni de contract și urmează să aleagă din trei oferte pe care le are de la cluburi din străinătate.

Szabolcs Szekely a fost printre principalii „tunari” ai primului eșalon în sezonul trecut, reușind 11 goluri pentru ACS Poli. Bănățenii au retrogradat însă iar atacantul a dispărut treptat din prima echipă pregătită de Dan Alexa. În noul sezon de Liga a II-a aiudeanul a bifat doar patru prezențe în tricoul alb-negrilor. Jucătorul a fost de acord cu rezilierea de comun acord a contractului, mai ales că acum are posibilitatea de a da curs ofertelor pe care le avea de o bună perioadă de timp.

„Am venit și am vorbit cu conducerea, a fost de comun acord. Sunt trei echipe de primă ligă din Europa cu care discut, încă nu m-am decis, voi vedea zilele următoare. Am dorit să am actele în mână, să fiu liber”, a declarat Szabolcs Szekely pentru Sport9.ro. Foarte probabil, ex-timișoreanul va ajunge în Ungaria.

Szabi nu va uita însă cu siguranță perioada petrecută pe Bega, mai ales că a avut posibilitatea de a se remarca pe prima scenă. „Într-un fel îmi pare rău, dar mai sunt și momente de acest gen în viața unui fotbalist. Iubesc această echipă și le mulțumesc tuturor, de la domnul primar la fiecare din club. Nu mi-e ușor, majoritatea prietenilor mei sunt din Timișoara”, a spus Szekely.

Atacantul nu dă vina pe nimeni în afara sa pentru faptul că a rămas în afara lotului la multe meciuri din toamnă. „Au fost trei luni grele pentru mine. A fost și dezamăgirea retrogradării, că nu am jucat a fost din vina mea, îmi asum. Sper ca la noua echipă să fac treabă, mai ales că va fi într-o țară unde îmi doream să ajung”, a adăugat Szabolcs Szekely.

Cel care a a fost desemnat la finele lui 2013 cel mai bun atacant din Liga I recunoaște că parcursul său în Banat a fost inedit: „Eu am avut mereu încredere în mine. Când eram la Recaș se poate spune că nu era ușor să mă gândesc la Liga I”.

Szekely a evoluat prima dată în zona de vest la CFR Timișoara în Liga a II-a, apoi a revenit pentru perioada Recaș din Liga a III-a, echipă alături de care a promovat.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)

Pe aceeași temă