ACS Poli negociază pentru Marius Staicu! Pretențiile lui Rufă

ACS Poli negociază pentru Marius Staicu!** Pretențiile lui Rufă

Timișorenii sunt pe cale să-l transfere pe golgheterul Metalului Reșița, Marius Staicu. Președintele cărășenilor, Cătălin Rufă, a confirmat negocierile purtate cu directorul sportiv al lui ACS Poli, Călin Rosenblum. „Rosso-nerii” sunt dispuși să de despartă de vârful de atac crescut chiar lângă „Dan Păltinișanu”, dar în anumite condiții.

După ce a fost golgheter în C la Caransebeș și AFCM Reșița, atacantul a atras atenția lui ACS Poli și prin evoluțiile sale din B pentru CS Metalul. Staicu (26 de ani) a marcat cinci goluri în tur pentru reșițeni, deși nu a fost folosit mereu ca titular. El are astfel o medie de o reușită la 134 de minute. Jucătorul nu a fost dorit la începutul sezonului de noua conducere a „rosso-nerilor”, dar pur și simplu prin evoluțiile sale și-a făcut loc în echipă.

Doi jucători sau o sumă de bani

Conducerea reșițenilor a confirmat interesul alb-negrilor pentru cel care alături de Istvan Szabo e cel mai bun marcator al Metalului. „Am cerut doi jucători sau o sumă de bani, nu e mare, circa… 25.000 de euro. Mi se pare rezonabil. Am avut o discuție cu domnul Rosenblum. E un jucător care ne-a ajutat. El ar merge acasă la Timișoara. Cred că își dorește și el această șansă, ar fi o oportunitate pentru el. Pentru că față de noi și-a făcut datoria cu vârf și îndesat”, a declarat Cătălin Rufă, președintele Metalului, pentru Sport9.ro.

Suma cerută pe Staicu e cu atât mai rezonabilă cu cât pe transfermarkt.de acesta are o cotă de circa 300 de mii de euro. După cum se știe însă ACS Poli nu plătește sume de transfer, astfel încât la cărășeni e posibil să ajungă doar jucători care nu intră în vederile primului unsprezece în schimbul vârfului de atac. „Afacerile” cu Metalul nu ar fi o premieră pentru noul club, în condițiile în care la „rosso-neri” a fost cedat în vară Marco Enciu.

Marius Staicu a crescut la Poli Timișoara, dar nu a avut niciodata șansa de a evolua la seniori. A mai jucat la Calor, CFR Timișoara, dar și în Spania la un satelit al Villarealului – CF Benlloch. Atacantul devenit idol în Valea Domanului și-a exprimat de mai multe ori dorința de a jucat și acasă, pe „Dan Păltinișanu”.

Vaștag, nu

Totodată, președintele reșițenilor, a negat posibilitatea ca Andrei Vaștag, jucător împrumutat la Reșița de Dinamo, să fie luat de ACS Poli în această iarnă. „E jucătorul nostru până în vară, nu se pune problema. Noi ne-am propus să promovăm”, a precizat Cătălin Rufă.

Sursa: Sport9.ro

Pe aceeași temă