ACS Poli luptă cu Chiajna pentru Neacșa! „Aștept oferta Timișoarei”

ACS Poli luptă cu Chiajna pentru Neacșa!**

Mijlocașul Severinului așteaptă miercurea viitoare să fie declarat liber de contract pentru a relua discuțiile cu cluburile interesate de serviciile lui, inclusiv ACS Poli. Alex Neacșa recunoaște că l-ar tenta o mutare la Timișoara deși a atras atenția unui club de primă ligă, Concordia Chiajna.

Bănățenii și-au arătat interesul pentru jucătorii Severinului încă de anul trecut. Hugo Moutinho, nume confirmat de managerul sportiv Călin Rosenblum ca fiind în atenția lui ACS Poli, a fost acontat însă de Poli Iași. După ce l-au primit pe Ducu Ninu în probe, timișorenii ar putea relua curând discuțiile cu un alt jucător ce a evoluat la Severin, tânărul Alexandru Sergiu Neacșa. Mijlocașul a confirmat pentru Banatsport.ro discuțiile avute cu oficialii clubului de pe Bega.

„Miercuri eu sper să rămân liber. Eu am avut ceva discuții și cu cei de la Timișoara. Totul a rămas să-mi rezolv situația de la Severin. Cu cei de la Dinamo nu a fost nimic. Am mai vorbit cu Ilie Stan de la Chiajna. Eu sunt dispus la orice discuții, nu pot să promit acum nimic”, ne-a spus Neacșa.

Talentatul mijlocaș dreapta se află în litigiu cu CS Turnu-Severin, club cu care se judecă de mai multe săptămâni la comisiile LPF. Mehedințenii și-au pierdut de altfel majoritatea jucătorilor după ce nu le-au achitat acestora drepturile financiare din toamnă.

Alex Neacșa, care a avut evoluții apreciate atât în sezonul trecut de Liga a II-a, cât și în actualul sezon al primei ligi, a atras și interesul lui Dinamo sau Ceahlăul dar acestea nu au făcut nimic concret în acest sens.

    „Chiar dacă vin în Liga a II-a, vin pentru mai departe… Până nu e o ofertă concretă nu pot să spun mai multe. Mă antrenez separat deoarece cei de la Severin nu au vrut să mă mai primească. ACS Poli e un proiect bun, important, știu că se dorește promovarea. Poli Timișoara rămâne tot Poli Timișoara, cu tradiție, stadion și suporteri”
    Alexandru Neacșa, mijlocaș 21 ani

Vine liber și fără comision la impresar

Jucătorul oltean s-ar încadra perfect în cerințele timișorenilor pentru un transfer. Ar veni liber de contract, acoperă toate posturile de la mijlocul terenului și e jucător U21.

„Îmi doresc doi mijlocași maturi, atunci aș avea nevoie de un portar U21 sau poate aducem jucători de câmp U21. Depinde de factorii: să fie liberi de contract, fără impresar, nu se plătesc comisioane, și sa fie valoroși, de viitor pentru Liga I. E mult mai complicată soluția”, a spus Valentin Velcea, antrenorul timișorenilor, despre posibila nouă țintă de transfer.

Deși Neacșa îl are ca impresar pe Florin Manea, jucătorul a dat de înțeles că acesta nu va solicita clasicul comision. „Nu e nicio problemă, am înțeles care e situația… Aștept un telefon de la Timișoara după ce îmi rezolv situația”, a precizat mijlocașul.

Neacșa a impresionat în remiza lui Poli de la Severin (1-1) din primăvara trecută, când olteanul l-a învins cu un șut de la distanță pe Kirev. Dacă sezonul trecut a marcat două goluri în 27 de partide de Liga a II-a, în toamna lui 2012 tânărul jucător al Severinului a reușit aceeași performanță în 14 partide de Liga I (586 minute). Prima sa reușită din acest sezon a însemnat și prima victorie a echipei sale, 1-0 cu Bistrița.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Pe aceeași temă