ACS Poli l-a prezentat pe Robert Elek: „Cu un singur telefon m-a deturnat. Nu cred că se pot compara Timișoara cu Reșița”

ACS Poli l-a prezentat pe Robert Elek:**

ACS Poli l-a prezentat azi pe Robert Elek, atacant care a părăsit Unirea Tărlungeni, colega de serie intrată în colaps în această iarnă. Timișorenii l-au întors pe jucătorul trecut și pe la Oțelul din drumul către contracandidata Metalul Reșița. Dan Alexa s-a arătat încântat de jucătorul pe care intenționează să-l folosească vârf 1. Elek a semnat și unul dintre cele mai longevive contracte pentru gruparea de pe Bega, pe o durată de doi ani și jumătate.

Tehnicianul lui ACS Poli a fost prezent la introducerea noului său om de atac, al doilea adus în această iarnă, după un alt ex-gălățean, Bogdan Chipirliu. „S-a ivit ocazia, prin desființarea Tărlungeniului, deși nu știm sigur că se va retrage, să putem să-l luăm. L-am văzut la Timișoara și înainte. Ne va ajuta mult. E un atacant puternic, îmi doresc să se acomodeze. Îmi doresc să ne ajute. Are tot sprijinul meu, l-am dorit”, a declarat Dan Alexa despre Robert Elek.

„Îi mulțumesc pentru încredere, a apărut această oportunitate, vreau să-l răsplătesc pe Mister. Nu se știe dacă e 100% retragerea Tărlungeniului. Mă bucur că m-a sunat. O să mă pregătesc 100%”, a spus fotbalistul.

Îi place de Țucudean

Atacantul de 26 de ani a înscris de două ori în campionat pentru Tărlungeni în toamnă. Născut la Târgu Secuiesc, Elek a făcut pasul rapid către ligile superioare. Oțelul l-a transferat de la Câmpina, apoi însă l-a împrumutat pentru câteva sezoane la rând la diferite formații. Petrolul, Bihorul și Iașiul s-au numărat printre acestea.

Robert Elek a recunoscut că a fost aproape de a merge la Metalul, dar faptul că a fost sunat de Dan Alexa l-a determinat să-și schimbe opțiunea. „Cu un singur telefon m-a deturnat. Nu cred că se pot compara. Una e Timișoara, oraș foarte mare care nu are ce căuta în Liga a II-a, alta Reșița, tot respectul pentru ei și ce încearcă să facă. Cea de la Reșița a fost de mai mult timp. Am vorbit cu Mister după ultimul meci, mi-am dat seama că s-ar putea să ajung la Timișoara. Am fost coleg cu Chipirliu la Oțelul. Îl știu pe Marius Popa. Cea mai lungă perioadă am petrecut-o la Galați, poate a fost prea mare pasul atunci de la Liga a III-a la Liga I. Am fost împrumutat la diferite echipe, nu aveam experiență. Acum am semnat pe doi ani și jumătate, tocmai pentru că mi s-a oferit încredere mare. Am vrut să am o stabilitate”, a precizat Robert Elek.

Dan Alexa are acum multe opțiuni în atac, dar a explicat de ce are nevoie de noul jucător. „Robert e un jucător diferit față de Nanu, Bărbuț, chiar și decât Chipirliu, e în careu, nu aveam genul acesta de jucător. Pedro a înscris multe goluri, dar nu e genul să stea mereu în careu. Concurența va fi foarte bună, nu-mi va fi ușor, dar sper să fiu inspirat. Fiecare are șansa lui. Vor mai fi două jocuri amicale tocmai ca să fac două echipe. E un atacant care atacă poarta, dar și foarte mobil. S-a ivit această oportunitate, era închisă perioada de transferuri și după aducerea lui Doman, dar a apărut un jucător valoros pe care să-l putem lua”, a conchis „Chirurgul”.

Elek a vorbit și despre jucătorul pe care-l apreciază și care e de profilul său: „Îmi place mult de Țucudean, e un jucător de careu, a și făcut un prim meci bun, cu gol la Steaua, are un fuleu bun, câștigă duelurile și marchează… Eu am făcut cantonamentul la Tușnad cu Unirea. Când am aflat vestea ne-am antrenat doar cu prezența, dar am făcut antrenament și singur, voi face și azi, intru în programul echipei, nu cred că vor fi probleme de ordin fizic”.

1,82 metri e înălțimea lui Robert Elek, noul atacant al lui ACS Poli Timișoara

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Pe aceeași temă