ACS Poli l-a pierdut pe Pap! Tânărul portar semnează cu FC Vaslui

ACS Poli l-a pierdut pe Pap!** Tânărul portar semnează cu FC Vaslui

Moldovenii caută în continuare soluții pentru postul de goalkeeper după despărțirea de Coman. Miercuri seara, FC Vaslui a ajuns la un acord cu Marcel Băban pentru internaționalul de juniori Eduard Pap (18 ani), jucător care s-a antrenat cu mai multe grupări din Europa dar care a evoluat până acum doar în Liga a IV-a Timiș, la Jimbolia.

Pap a fost aproape să semneze cu olandezii de la Waalwijk în 2012 dar înțelegerea a căzut deoarece aceștia trebuiau să-i asigure un salariu imens, fiind jucător din afara spațiului Schengen. S-a pregătit în Germania cu Borussia Dortmund și FC Koln (L2) dar a ajuns în cele din urmă la ACS Poli în Liga a II-a. Cu timișorenii s-a antrenat doar o zi deoarece a fost solicitat de FC Vaslui.

„Am discutat în mare parte toate detaliile despre transfer, e în regulă, el pleacă sâmbătă în Spania la pregătire… I-am dat voie să se antreneze cu ACS Poli o săptămână, nimeni nu mi-a zis nimic, e joi, a venit oferta de la Vaslui. Nici n-am discutat pentru că nu m-a sunat nimeni de la club, am așteptat să vedem dacă pleacă în Antalya, că sunt sau nu locuri, nu puteam să stau”, a declarat Marcel Băban, fostul atacant al lui Poli.

Acesta a construit o școală de fotbal la Jimbolia și dorea să-l transfere pe Pap la Timișoara dar s-a declarat nemulțumit de atitudinea conducătorilor de la ACS Poli. Portarul său a impresionat anul trecut și prin faptul că a fost singurul jucător din Liga a IV-a chemat la lotul național, unde a jucat în preliminariile CE pentru România U19.

Pap a fost urmărit și de Steaua, dar managerul echipei s-a opus transferului.

FC Vaslui l-a achiziționat în această săptămână și pe Balauru pentru postul de portar.

Articol scris de Cornel BIHOLARI

Pe aceeași temă