ACS Poli continuă să semneze contracte cu jucători din ligile inferioare. Un fundaș refuzat de Ganea a dus la ruptura cu impresarul Cristea Opria

ACS Poli continuă să semneze contracte cu jucători din ligile inferioare.** Un fundaș refuzat de Ganea a dus la ruptura cu impresarul Cristea Opria

Cei de la ACS Poli nu au bifat până acum mutări foarte spectaculoase și continuă pe aceeași linie. Clubul timișorean a prelungit angajamentul unui junior din propria pepinieră și a mai transferat un jucător din Liga a 3-a, vărul celebrului Paul Codrea.

Altfel, al doilea meci de verificare va fi cu o echipă de copii, iar relația cu impresarul Cristea Opria pare iremediabil compromisă după ce Ionel Ganea nu i-a făcut pe plac și nu l-a păstrat în lot pe jucătorul Dragoș Cojocaru.

David Pop (foto) este atacant, are 19 ani și e format de ACS Poli. Și-a prelungit contractul până în 2021, la fel ca Dorin Codrea. Vărul fostului internațional Paul Codrea, Dorin este mijlocaș, s-a format la LPS Banatul și a mai trecut în ultimii ani pe la ASU Poli și Millenium Giarmata, o formație mai degrabă slabă a Seriei a 4-a din Liga a 3-a. Un transfer în nota aducerii sârbului Igor Basic de la Național Sebiș, la „pachet” cu Andrej Mrkela, fiul celebrului fost internațional sârb Mitar Mrkela, acum manager sportiv la Steaua Roșie Belgrad. Fiul său a jucat însă ultima dată în liga a doua din Serbia, una cotată sub cea din România.

După un prim amical cu o echipă de Liga a 4-a, sâmbătă, ACS Poli are iar un meci cu un adversar fără „colți”. Timișorenii vor juca cu ACS Galaxy Timișoara, club de copii fondat și de fostul căpitan al vechii Poli, Silviu Bălace.

Dragoș Cojocaru, „mărul discordiei” între club și impresarul Opria

ACS Poli a pierdut șansa de a mai lua bani cu împrumut de la impresarul Cristea Opria, care a declarat că nu își va mai aduce niciodată un jucător la clubul autorităților. Agentul timișorean este deranjat că Ganea nu l-a reținut în lot pe Dragoș Cojocaru, fundaș stânga de 19 ani format la Anderlecht, care acum dă probe la ASU Poli.

„Echipa a retrogradat, au fost trei luni în care eu am fost plecat cu alte treburi. Nu vreau să-i mai ajut și nici nu voi mai aduce aici jucători, pentru că ei nu îi plătesc și îi mai și țin pe bancă. Nu vreau să-mi distrug jucătorii. Mai am ceva bani de recuperat, dar o sumă mai mică. Am șapte jucători tineri aici, plus alții. L-am adus pe Dragoș Cojocaru, fundaș stânga, nu le-a fost bun. Nu știu cum se face selecția, că vine de la Anderlecht, nu de la Avântul Reghin! Era peste tot ce au ei. Voi vedea dacă ne înțelegem la ASU Poli”, ne-a declarat Opria.

Printre jucătorii manageriați de Opria este și Cosmin Bârnoi, jucător U21 important la Poli în Liga 1. Impresarul ne-a spus că nu are nicio ofertă concretă pentru mijlocaș.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă