ACS Poli a mai pierdut un jucător dintre cei rămași din lotul de Liga 1. Popovici, după rezilierea contractului: „Eram încarcerat sufletește. Acum mă simt liber”

ACS Poli a mai pierdut un jucător dintre cei rămași din lotul de Liga 1.** Popovici, după rezilierea contractului:

În ziua în care se închide perioada de transferuri în fotbalul românesc, ACS Poli s-a despărțit de încă unul dintre jucătorii titulari și printre cei mai experimentați din lot. Alexandru Popovici și-a reziliat înțelegerea cu gruparea bănățeană, la fel cum au făcut-o în august Bogdan Străuț, Alin Mutu și Florin Dumbravă. La finalul meciului pierdut sâmbătă cu UTA, scor 0-3, pe teren propriu, antrenorul Ștefan Nanu cerea întăriri.

Popovici împlinește 30 de ani săptămâna aceasta, pe 6 septembrie. În cariera sa a mai trecut pe la Reșița, CS Buftea, Gloria Buzău, Concordia Chiajna sau pe la Sebail, în Azerbaidjan, de unde a revenit „acasă”, la ACS Poli, în iarna trecută.

„În plan personal, eu m-am simțit încarcerat sufletește, iar acum mă simt liber, atât eu, cât și familia mea. Pentru mine urmează două-trei zile în care vreau să mă liniștesc, pentru ca apoi să iau cea mai bună decizie în ceea ce privește viitorul meu”, a declarat atacantul pentru Liga2.ro.

Popovici a fost folosit ca titular de fiecare dintre cei trei antrenori care au condus-o pe ACS Poli în primele cinci etape din acest sezon al Ligii 2: Ionel Ganea, Petre Vlătănescu și Ștefan Nanu. În cele cinci meciuri, atacantul n-a reușit însă să marcheze.

După meciul pierdut sâmbătă cu 3-0 cu UTA, actualul antrenor Nanu a precizat că mai trebuie aduși fotbaliști, deoarece sunt posturi, precum cele de mijlocaș defensiv sau fundaș central, unde echipa este foarte descoperită.

Forma sportivă și accidentările, incriminate de președintele Birlică

Dacă Popovici transmitea că odată cu despărțirea de ACS Poli se simte liber, președintele clubului, Radu Birlică, spune dă rezilierea cu atacantul s-a făcut deoarece acesta a stat mai mult accidentat și avea o formă sportivă slabă.

„Având în vedere forma sportivă a jucătorului și faptul că a fost mai mult accidentat, am ajuns la un acord de reziliere amiabilă. În perioada următoare vom mai aduce jucători și vom mai rezilia contracte la jucătorii care nu vor arăta atitudine, forma sportivă care corespunde cerințelor clubului”, a comentat și Radu Birlică, președintele lui ACS Poli, despărțirea de Alexandru Popovici.

Vinerea trecută, Tribunalul Timiș a aprobat cerea de intrare în insolvență a ACS Poli. Sâmbătă, de la ora 11, echipa are o deplasare pe terenul Academicii Clinceni, a doua clasată din Liga 2.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Pe aceeași temă