ACS Poli a anunțat încă un transfer, un fundaș fost la Chiajna și Progresul Spartac. L-a impresionat pe Vivi Răchită, cel puțin deocamdată…

ACS Poli a anunțat încă un transfer, un fundaș fost la Chiajna și Progresul Spartac.** L-a impresionat pe Vivi Răchită, cel puțin deocamdată...

ACS Poli a anunțat un nou jucător transferat iarna aceasta. Teoretic, vorbim de al patrulea transfer, deoarece Cristian Nedelcovici și Sebastian Culda, anunțați împrumutați de la Astra, au fost dați afară de Valeriu Răchită după doar câteva antrenamente. De asemenea, numărul plecărilor de la echipă e destul de mare.

Noua achiziție Alin Ghidurea este un fundaș central, post pe care acum ACS Poli e descoperită. Jucătorul are 22 de ani, anul acesta va împlini 23, deci nu mai este eligibil sub incidența regulii U21. În ultima jumătate de an a jucat la Progresul Spartac, locul 5 din Seria a 2-a a Ligii a 3-a, unde a prins zece meciuri. Anterior, a trecut pe la Concordia Chiajna, unde a jucat la echipa a doua și FCSB și Dinamo, pentru ambele, la juniori. Jucătorul a semnat pe jumătate de an.

„Pe Alin Ghidurea, fundaș central, o să-l opresc. Poate va fi noul Viorel Lică, jucătorul de la Snagov, pentru că și pe el l-am luat de la de la Voluntari 2 și a rămas titular în echipă. Acum are cotă de 300.000 de euro”, a spus Răchită după amicalul cu Ghiroda.

Împrumutații de la Astra au dispărut de la echipă

Poate ziua de joi va fi mai norocoasă pentru Ghidurea. Ziua de vineri, cea în popor considerată a Sfintei Parascheva și zi de post, nu le-a purtat noroc portarului Cristian Nedelcovici și mijlocașului Sebastian Culda. Anunțați de club ca împrumutați de la Astra, cei doi au dispărut rapid din lot.

Pe portar l-a dat Răchită afară imediat după amicalul câștigat cu Becicherecu Mic, iar, ulterior, nici Culda nu a mai apărut. Iarna aceasta, ACS Poli i-a mai transferat pe Dănuț Munteanu, Daniel Rogoveanu și Vlad Olteanu. Lor li se adaugă Dănuț Bilia, venit ceva mai devreme de la ASU Politehnica, dar care abia din ianuarie și-a început contractul.

Altfel, Răchită a mai testat doi portari, Răzvan Began și italianul Mirco Miori, dar și fundașul central Ciprian Dombrovoschi. Ultimul nu va rămâne sigur, iar cu cel de-al doilea, Răchită era în dubii. „Began, deocamdată, rămâne, pentru că în afară de Contra, îl mai avem doar pe el portar. Totuși, mai vreau un portar cu experiență. O să mai caut”, a mai spus Răchită după același amical.

Zece plecări în iarna aceasta

ACS Poli nu va mai semăna prea mult cu echipa care a terminat turul, fie și dacă ne referim strict la jucători, fără stafful tehnic. În primul rând, au plecat jucătorii străini Igor Basic, Dusan Ivanov, Maudo Keita și Santiago Rudolf Avaro. Apoi, au fost excluși din lot Denis Haruț, Cristian Melinte și Mădălin Smaranda, pentru că nu au acceptat noile condiții salariale. De la reunire, și-au reziliat contractele Sebastian Velcotă și Cristian Bocșan, iar informațiile sunt că fundașul dreapta Daniel Filip este dorit și vrea să meargă la concitadina ASU.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă