ACS n-a luat vacanță! Velcea testează trei tineri jucători

ACS n-a luat vacanță!** Velcea testează trei tineri jucători

 Deși turul de campionat s-a încheiat, timișorenii de la ACS Poli se pregătesc în continuare și caută soluții de viitor. Antrenorul Valentin Velcea testează trei jucători noi în această perioadă dintre care unul pare să fie o certitudine. E vorba de Mirza Zonic, un jucător bosniac polivalent în vârstă de 21 de ani.

Zonic e născut pe 6 aprilie 1991 și are 1,88 metri înălțime, poate evolua atât ca închizător cât și ca fundaș central la nevoie. Ultima sa echipă a fost Proleter Slavinovici și a mai trecut pe la grupări precum Sloboda Tuzla, NK Tuzla și HNK Orasje. Timișoara ar fi prima sa aventură în afara țării de baștină. E cotat de siteul de specialitate transfermarkt.de la 22 de mii de euro.

Tinerii, testați miercuri

Pe lângă jucătorul bosniac, la antrenamentul de luni al lui ACS Poli au sosit și doi tineri din zonă. E vorba de Carol Taub (18 ani) de la Auto Timișoara (L4), jucător care a fost și în atenția Farului pentru a face pasul către Liga a II-a, și Radu Danciu. Acesta din urmă e un mijlocaș stânga talentat care a împlinit 23 de ani pe 1 decembrie. Ultima dată a evoluat la Europa Alba Iulia în Liga a III-a și a mai jucat la Univ. Cluj și FC Hunedoara. Pe lângă meseria de fotbalist acesta practică și rolul de arbitru.

Prima ocazie pentru a verifica dacă noii fotbaliști pot face față la Timișoara e miercuri, când e programat de la ora 14 un joc cu Selecționata Timișului U16, pe terenul 1. Noi amicaluri vor avea loc în weekend. Vineri, cu Flacăra (ora 14), pe „Dan Păltinișanu”, respectiv sâmbătă cu CFR Timișoara (ora 12) la Gara Mare.

„În selecționata respectivă sunt cei mai buni juniori din județul nostru. Ei merită o șansă, oricând pot să ajunga la noi. Trebuie să îi urmărim îndeaproape. Este un proiect al clubului nostru, pe termen lung, de a propulsa spre prima echipă jucători talentați din zonă. Trebuie sa îi monitorizăm și să îi aducem încet în atenția publicului”, a declarat Valentin Velcea, antrenorul lui ACS Poli.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)
 

Pe aceeași temă