Academica Clinceni a rămas și fără ultimii trei jucători experimentați din lot. „Politica financiară a clubului pentru anul care urmează ne-a obligat să luăm aceste măsuri”

Devine deja o obișnuiță ca, în pauza de vară sau cea de iarnă, Academica Clinceni să își schimbe aproape în totalitate lotul de jucători pe care se bazează în campionatul Ligii 2. Acum, obligați și de situația financiară grea a clubului, conducătorii echipei ilfovene sunt nevoiți să meargă pe o nouă strategie pentru partea a doua a sezonului. Jucătorii experimentați și care aveau pretenții financiare mari nu vor mai continua cu Academica, iar în locul lor vor fi aduși tineri care doresc să se afirme la acest nivel, majoritatea sub formă de împrumut.

Rămasă fără antrenorul Erik Lincar, care a preferat să se alăture staffului tehnic lui Marius Baciu la Juventus București, în Liga 1, Academica Clinceni s-a despărțit de curând și de Cristian Pulhac (33 de ani), Marian Constantinescu (36 de ani) și Samson Nwabueze (29 de ani), cei mai experimentați jucători pe care îi mai avea în lot. Aceștia îl urmează pe fundașul Bogdan Matei (28 de ani), plecat la SC Oțelul Galați, în Liga 3.

„Nu am avut, sub nicio formă, nimic să le reproșăm respectivilor fotbaliști legat de aportul lor pe gazon. Politica financiară a clubului pentru anul care urmează ne-a obligat să luăm aceste măsuri. Am preferat să renunțăm la o serie de jucători cu nume și salarii mai mari pentru a avea certitudinea că vom duce până la capăt acest campionat”, a spus, pentru IlfovSport, Valentin Budeanu, vicepreședintele echipei din Clinceni.

Spre finalul primei părți a campionatului, Academica s-a mai despărțit, tot din cauza restanțelor financiare față de jucători, de Mihai Deaconescu, Alexandru Lazăr și Costin Gheorghe.

Politica de achiziții din această iarnă a șefilor Clinceniului vizează împrumutul de tineri jucători de la echipe din Liga 1. Primul acord a fost cu FCSB, pentru mijlocașul Paul Szecui (17 ani). Tot de la gruparea bucureșteană, Academica îi are și pe Toma Niga, Gabriel Simion și Vlad Mihalcea. Pentru Bogdan Barbu, Cătălin Găină și Alexandru Văduva s-a obținut prelungirea împrumutului de la Viitorul Domnești, clubul din Liga 3 de care aparțin contractual.

Cât privește numirea unui nou antrenor după plecarea lui Erik Lincar, șefii Clinceniului așteaptă varianta pe care le-o va propune FCSB din propria curte.

19 meciuri, dintre care 17 ca titular, a evoluat Samson Nwabueze pentru Academica Clinceni, club unde a venit în vară, după despărțirea de Pandurii

17 meciuri (13 ca titular) a bifat Cristian Pulhac la Academica Clinceni în acest sezon. Fostul fundaș dinamovist a venit la echipa ilfoveană din luna februarie a anului 2017 și a jucat de 13 ori și în partea a doua a campionatului trecut

8 goluri și 15 meciuri sunt realizările lui Marian Constantinescu la Academica Clinceni în această primă parte a sezonului, acesta fiind și golgheterul echipei. Atacantul care a fost și căpitan de câte ori era utilizat ca titular a venit la Clinceni de la Concordia Chiajna, în vara trecută

Academica Clinceni se situează pe locul 6 la finalul primei părți a campionatului Ligii 2, după desfășurarea a 21-a de etape. 35 de puncte a înregistrat echipa ilfoveană sub conducerea lui Erik Lincar, aflându-se la șapte puncte în spatele Chindiei, ocupanda locului de baraj pentru promovare, și la 15 puncte peste CS Balotești, ultima formație care se află pe loc retrogradabil.

 
 
Pe aceeași temă