Abia trecută peste criza finanțării, Dunărea Călărași visează acum la promovare. „Consider că Liga a 2-a este cel mai păgubos eșalon fotbalistic”

Instalat de curând la conducerea clubului Dunărea Călărași, la care deja a întâmpinat o mare problemă în această iarnă, după ce Curtea de Conturi a transmis Consiliului Local și cel Județean să-și sisteze finanțarea prin cotizație către echipă, președintele Bogdan Leu începe să viseze obiective mărețe.

Aflată la 10 puncte peste CS Balotești, prima echipă situată sub linia retrogradării, Dunărea Călărași a scăpat pentru moment de emoțiile în privința anulării finanțării, cu toate că în această iarnă nu a mai plecat în cantonament pentru că nu a avut bani, însă își face gânduri de promovare.

În conferința de presă de la finalul săptămânii trecute, Bogdan Leu a vorbit despre atacarea promovării din sezonul 2017-2018. „Obiectivul va fi atacarea promovării în Liga 1. Nu am putut niciodată să gândesc altfel în sport. Consider că Liga a 2-a este cel mai păgubos eșalon fotbalistic! Cheltui mulți bani și nu poți să aduci prea mulți sponsori, oricum nu la nivelul cheltuielilor față de Liga 1, unde drepturile de televizare, marketingul, ș.a.m.d., pot aduce bani ca să se susțină performanța mult mai ușor”, a spus Leu, citat de Arena.

Președintele Dunării a mai anunțat că, în perioada imediat următoare, obiectivul său este să prelungească înțelegerile cu jucătorii cărora le expiră în vară contractele. „Când am preluat conducerea clubului am promis că încă de acum, din iarnă, vom semna prelungirea contractelor cu jucătorii de care avem mare nevoie, dar cărora li se expiră înțelegerea cu noi, în vară, la finele actualului sezon. E vorba aici de Cezar Lungu și Alexandru Ciocâlteu, în primul rând. Cu ei dorin să prelungim încă de acum contractele care se vor finaliza la finele sezonului. Cu Ibrian avem o problemă, întrucât Unirea Slobozia nu vrea să-l mai lase decât în urma unor negocieri. Vom vedea ce putem face. Cu Șandru vom semna săptămâna viitoare prelungirea șederii lui la Călărași, mai ales că el este decis să-și reziliere contractul cu Pandurii Târgu Jiu, scadent în vara anului 2018. În rest, în vară, nimănui nu i se mai termină contractul. Toți au contract pe încă cel puțin un an de zile din vară. Dacă totul merge ok, să atacăm cu aceeași echipă atingerea obiectivului nostru, promovarea!”, a declarat Bogdan Leu.

În această iarnă, Dunărea Călărași a bifat șapte transferuri: Cristian Pușcaș (23 ani, mijlocaș), Ștefan Mardare (28 ani, fundaș), Călin Cristea (28 ani, mijlocaș), Alexandru Cincă (22 ani, mijlocaș), Cătălin Țîră (22 ani, atacant), Bogdan Stancu (23 ani, fundaș) și Costin Muhuț, acesta din urmă revenit la club după împrumutul la Dunărea Grădiștea.

Pe aceeași temă