3 echipe din Liga I îl vor pe Purece, jucătorul decide dacă își prelungește contractul cu UTA

09 Jun. 2012, 21:44 Bursa transferurilor
3 echipe din Liga I îl vor pe Purece,** jucătorul decide dacă își prelungește contractul cu UTA

După George Țucudean și Cristian Bălgrădean, plecați între timp la Dinamo, un alt fotbalist crescut de Atletico Arad a explodat în tricoul „Bătrânei Doamne”. Florin Purece a făcut un campionat excelent la echipa fanion a Aradului, câștigând și titlul de golgheter al „alb-roșiilor” din postura de mijlocaș ofensiv și fotbalist sub 21 de ani. Cele șapte reușite ale utistului au adus puncte importante în Calea Aurel Vlaicu, evoluțiile sale atrâgând atenția câtorva formații din Liga 1.

Cum împrumutul arădeanului la Campioana Provinciei expiră pe 31 iunie, clubul Atletico îi poate decide viitorul, mai ales că are de unde alege. „Chiajna, Mediașul și Ceahlăul s-au interesat deja de Purece, cred că au și luat legătura cu el, dar, din căte știu eu, fotbalistul a avut ceva discuții și cu Gio pentru prelungirea contractului. Jucătorul este cel care va decide până la urmă, noi nu o să-i punem piedici să meargă unde vrea. Personal, m-aș dori să rămână la UTA, dar asta numai dacă se vor înțelege. Se știe că Atletico nu pune bețe în roate nimănui în alegerile făcute, tocmai de aceea mulți tineri fotbaliști decid să-i reprezentăm la un moment dat”, a explicat Alexandru Meszar, managerul grupării „galben-negre”.

Din informațiile noastre, Concordia Chiajna este cea mai decisă să obțină semnătura lui Florin Purece, care, probabil, mai așteaptă un telefon și de la Giovanni Catanzariti, în momentul în care italianul va știi pe ce cale s-o apuce în noul sezon.

Datele problemei sunt cam aceleași și în cazul lui Marius Chindriș, cu mențiunea că mijlocașul defensiv nu mai este la fel de bine cotat pe piață după un sezon greu pentru el. „Până să se accidenteze, Chindriș era mai curtat decât Purece, dar fiindcă a fost operat de ligamente și nu a jucat vreo șase luni, a ieșit oarecum din prim plan. Dar, chiar și așa, există și echipe de Liga 1 care-l vor. Împrumutul la UTA îi expiră și lui la 30 iunie, dorința jucătorului contează și în acest caz”, a mai spus Meszar, care mai are la „măritiș” un fotbalist cu nume, care, însă, a intrat într-un con de umbră în ultimele sezoane. „Dacă Purece și Chindriș merită să joace în Liga 1, dacă ar fi să ne luăm după talent, Copil ar trebuie să evolueze în Cupele Europene. Numai că talentul nu e totul în fotbal, pe Mitruț ne mulțumim dacă îl dăm să joace în Liga a 2-a. Ceva discuții sunt, să vedem…”, a precizat șeful lui Atletico în cazul celui comparat pe vremea când semna cu Hearts cu Gheorghe Hagi.

În fine, Alexandru Meszar se bucură că și alți fotbaliști mai tineri sunt tentanți pentru grupări importante din fotbalul românesc. „Cluburi de Liga a 2-a s-au interesat de Hlistei, Bej și Caba. Nea-m bucura să facă saltul, fiindcă merită”, a încheiat managerul lui Atletico.

Sursa: Sport Arad

09 Jun. 2012, 21:44 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă