Burleanu a decis să schimbe sistemul competițional în Liga 2 și 3: „Pentru prima dată în istoria fotbalului românesc!” „Reforma” prin care vrea să dea restart

Marius ANGHEL 25 Apr. 2018, 16:07 Liga 2
Burleanu a decis să schimbe sistemul competițional în Liga 2 și 3:

La fix o săptămână de la momentul în care l-a învins categoric pe Ionuț Lupescu în alegerile pentru șefia FRF, Răzvan Burleanu a anunțat că are de gând să facă o primă schimbare importantă în fotbalul românesc și să dea un restart în Liga 2 și Liga 3.

Nu puțini au fost oamenii din fotbalul românesc care i-au recomandat șefului FRF să înceapă schimbarea prin reorganizarea ligilor inferioare, iar Burleanu pare să țină cont de dorința majorității.

Dacă în Liga 1 rămâne fidel sistemului cu play-off, play-out și 14 echipe în sezonul regulat, lucrurile ar urma să ia un alt drum pentru eșaloanele inferioare.

Astfel, Burleanu e gata pentru Liga 2 cu 18 echipe, două mai puține decât în prezent, dar și pentru o „reformă” în Liga 3, competiție „ciuntită” în fiecare an de retragerea cluburilor cu probleme financiare.

„Cu siguranță că Liga a 2-a trebuie să fie cu 18 echipe. Este cel mai bun sistem. Liga a 3-a trebuie întărită. Trebuie să ne asigurăm că sunt cât mai puține echipe care se retrag din campionat. Vom implementa pentru prima dată în istoria fotbalului românesc criterii de participare, criterii financiare și de infrastructură. Obiectivul este să avem cât mai puține echipe care se retrag și ca toți jucătorii, antrenorii și personalul implicat să își primească banii”, a declarat Burleanu, la FRF TV.

În acest moment, campionatul Ligii 2 conține 20 de echipe trimise într-o singură serie, în timp ce Liga 3 e împărțită pe regiuni, în serii cu maximum 15 echipe.

Marius ANGHEL 25 Apr. 2018, 16:07 Liga 2
Pe aceeași temă