Brașovenii au prins aripi după succesul cu Dunărea! Mugurel Buga și Șerban Moraru sunt convinși că echipa lui Ilie Stan poate învinge Steaua

Adi MARICA 21 Sep. 2021, 15:52 Liga 2
Brașovenii au prins aripi după succesul cu Dunărea! Mugurel Buga și Șerban Moraru sunt convinși că echipa lui Ilie Stan poate învinge Steaua

În primul meci al etapei a 8-a din Liga 2, FC Brașov se va duela, vineri, pe Tineretului, cu Steaua. Niciuna dintre aceste echipe nu joacă în această săptămână în 16-imile Cupei României, fiind eliminate deja din competiție.

Mugurel Buga, încrezător înaintea meciului cu Steaua: ”Atuul Brașovului cred că poate fi grupul”

Victoria cu Dunărea Călărași (scor 3-1) le-a dat aripi brașovenilor. Atât Mugurel Buga (foto, în dreapta), cât și Șerban Moraru (foto, în stânga) sunt convinși că FC Brașov poate câștiga meciul cu trupa lui Daniel Oprița, care ieri a remizat acasă, în Ghencea, cu CS Comunal Șelimbăr (scor 0-0).

”Meciul cu Dunărea Călărași a fost cel mai bun joc al nostru din acest start de sezon. Pentru jucători poate fi o descătușare. Avem meci cu Steaua, una dintre cele mai bune echipe din Liga a 2-a. Steaua are jucători tineri, dar și jucători experimentați care au jucat la Liga 1 și care pot face oricând diferența. Noi venim după victoria cu Călărași, avem încredere și cred că va fi un meci frumos. Steaua vine să joace, iar noi sper să ne mobilizăm și să dăm o replică pe măsură. Atuul Brașovului cred că poate fi grupul, jucătorii au început să se înțeleagă între ei și sperăm ca noi să fim aceia care ne vom bucura la finalul jocului”, a spus Mugurel Buga, managerul sportiv al Brașovului.

”Pele” Buga îl laudă pe stelistul Enceanu

La Steaua evoluează și mijlocașul brașovean Rareș Enceanu. ”Zizou” de Brașov a debutat în Liga 1 la FC Brașov, după care a prins un transfer la FCSB unde nu s-a impus. În cele din urmă, Enceanu a ajuns la Steaua în Liga a 4-a, în vara lui 2019.

În această vară, Enceanu a fost dorit la Brașov, însă din cauza incertitudinilor de la echipă discuțiile nu au avansat.

”Pe Rareș îl știu de copil, a debutat la seniori lângă mine în teren. Este un jucător talentat care a căpătat experiență”, a precizat Buga.

Șerban Moraru: ”Jucăm la victorie”

Mult mai tranșant referitor la meciul cu Steaua este Șerban Moraru, directorul sportiv al brașovenilor.

”Venim după un meci foarte bun, care ne-a arătat că putem juca bine. Eu am mare încredere că vom face un meci bun și că vom bate Steaua. Jucăm la victorie! Jucăm acasă, trebuie să ne gândim doar la cele trei puncte”, a spus Moraru, care admite că se aștepta la o zestre de puncte mult mai mare după șapte etape. ”Cu toții ne doream să avem mai multe puncte în aceste prime etape. Până acum, teoretic, am avut meciuri mai ușoare, de acum încep meciurile mai dificile. Jucătorii au început să se cunoască, să creeze relații de joc, iar începând de vineri eu sper ca echipa va arăta mai bine. Eu cred că până la finalul acestui an putem termina în primele opt echipe. Avem un lot valoric peste media Ligii a 2-a”, a spus Moraru.

FC Brașov are 9 puncte după șapte etape și ocupă locul 13 în Liga 2, în timp ce Steaua, cu 14 puncte, se clasează pe poziția a 5-a.

Brașovul, un oraș de steliști!

Directorul sportiv al FC Brașov a precizat că Steaua va putea fi susținută la Brașov din sectorul repartizat oaspeților de 200 de suporteri.

”În peluză, suporterii Stelei au voie cu doar 200 de suporteri. Că Brașovul este un oraș în care mai toată lumea ține cu Steaua este altceva. Vor veni mulți oameni la stadion, dar jucătorii au început să facă față presiunii și nu cred că va fi o problemă că vor fi mulți spectatori care vor ține cu Steaua”, a declarat Moraru.

”Limoniu”, absent nemotivat

Obișnuita conferința de presă de luni în care președintele Ioan Mărginean își exprima pe larg opiniile, s-a ținut în lipsa acestuia. Motivul absenței nu a putut fi explicat de ”rezervele” Buga și Moraru.

Posibil, obosit după drumul de la Alba Iulia la Brașov, ”Limoniu” i-a trimis la conferința de presă pe cei doi. ”Nu am vorbit cu președintele”, a spus Buga. ”Președintele știa de conferința de presă, dar a intervenit ceva de ultim moment și a rămas să-i ținem noi locul”, a explicat Moraru absența celui poreclit Limoniu.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-obtinut-cu-dunarea-calarasi-cea-mai-clara-victorie-din-acest-sezon-vlad-mihalcea-a-inscris-dupa-mai-bine-de-doi-ani-simteam-ca-am-un-blocaj-concluziile-lui-ilie-stan-19201390

https://liga2.prosport.ro/seria-1/albert-popa-nostalgic-la-revenirea-pe-tineretului-la-incalzire-fara-sa-imi-dau-seama-m-am-dus-la-poarta-la-care-se-pregateau-portarii-brasovului-goalkeeperul-dunarii-a-vorbit-de-19201652

Adi MARICA 21 Sep. 2021, 15:52 Liga 2
Pe aceeași temă