Steaua, la primul pas greșit în Ghencea! Micuța Șelimbăr, prin bravul Gal, a ținut în șah echipa lui Oprița

Marius ANGHEL 20 Sep. 2021, 19:58 Liga 2

După eșecul de la Dej, Steaua n-au putut învinge nici micuța CS Comunal Șelimbăr, înregistrând, astfel, primul pas greșit pe noul stadion din Ghencea. 0-0 s-a terminat partida din etapa a 7-a a Ligii 2, după o a doua repriză cu multe ocazii ratate pentru Steaua și cu intervenții salvatoare ale portarului Rareș Gal.

Ratări mari în repriza a doua, Gal – salvator al Șelimbărului

După o primă repriză somnolentă, dominată ca posesie de Steaua, însă fără ocazii, singura fază notabilă fiind accidentarea lui Buhăcianu și înlocuirea sa cu Huiban, partea a doua a întâlnirii din Ghencea, începută cu altă modificare făcută de Oprița (Zaharia în locul lui Drăghici), a curs tot către poarta sibienilor, însă de această dată cu mari situații de gol.

Adrian Ilie a arat banda stângă și a centrat de multe ori bine în fața porții. Prima dată, după o astfel de minge, Răsdan (53) a reluat din 7 metri în bara din dreapta. Tot Răsdan (62) a fost la capătul unei astfel de centrări, dar Gal a prins pe centrul porții mingea șutată din 12 metri. Mihăescu (68) l-a remarcat și el pe Gal cu un șut din marginea careului. Efortul lui Chipirliu (69) de a ține de minge și de a pasa excelent a fost irosit incredibil de Huiban (69), parcă din alt film la acest meci.

În schimb, pe o fază de contraatac, Ciocâlteu putea da lovitura în minutul 69. Acesta a pătruns din flancul stâng în centru și dintr-o poziție din care Daniel Oprița nu ierta când era jucător, cel puțin în tricoul Petrolului, mijlocașul Șelimbărului a trimis plasat, pe lângă bara din dreapta. Frisonul trăit de steliști a trecut rapid, dar avea să mai vină o dată pe final, când Roșu (88), scăpat în stânga careului, s-a împiedicat singur în driblinguri, deși a fost, la un moment dat, în situația excelentă de a șuta.

Steaua rămâne pe locurile de play-off, pe 5. Șelimbărul e pe 10

S-a terminat 0-0, un rezultat mincinos față de cum a decurs meciul, însă Steaua a plătit pentru ratările mari avute. Cu această remiză, Steaua acumulează 14 puncte și urcă pe locul 5, în timp ce Șelimbăr, cu 10 puncte, e pe poziția a 10-a, la egalitate cu Metaloglobus, dar pe care nu o devansează, având un golaveraj inferior.

Eliminate deja din Cupa României, cele două echipe se pregătesc acum de etapa a 8-a a Ligii 2. Steaua are meci vineri, de la ora 17:00, la FC Brașov. CS Comunal Șelimbăr joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasă, la Avrig, cu Astra.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor și rezultatele înregistrate în etapa a 7-a

COMENTARIUL LIVE:

STEAUA – CS COMUNAL ȘELIMBĂR 0-0

Steaua: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Ad. Ilie – Răsdan (cpt.)(Călințaru 79′), Măd. Mihăescu, Băjenaru (Enceanu 68′), St. Drăghici (Al. Zaharia 46′) – Chipirliu, Buhăescu (Huiban 26′)
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Donose, Șt. Pacionel, Ov. Morariu, Gherghiceanu
Antrenor: Daniel Oprița

Șelimbăr: Gal – Al. Vodă, Vișa, R. Crișan, Tătar (cpt.) – Monea (Criștiu 90+3′), Rob. Boboc, Al. Luca, Al. Neacșa (Curtean 66′) – Ciocîlteu (Andr. Roșu 83′), Ad. Cîrstean (T. Suciu 66′)
Rezerve neutilizate: Vâtcă – Al. Badea, Vecerdea, Cărăruș, Antone
Antrenor: Eugen Beza

Stadion: Steaua (București). Arbitru: Marius Chițu (Târgovişte). Asistenții Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmboviţa) și Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova). Rezervă: Mihai Amorăriței (Câmpina). Observatori: Cristian Nica (Ploieşti) și Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

Min 90+5 Final de partidă în Ghencea, unde Steaua pierde primele puncte în acest sezon, după 0-0 cu CS Comunal Șelimbăr, într-un meci frumos doar în repriza a doua, cu ocazii multe
Min 90+5 Călințaru centrează dintr-un corner din dreapta, Crișan respinge cu capul pe spate și arbitrul fluieră finalul
Min 90+3 Schimbare pentru a trage de timp. Intră Radu Criștiu și iese George Monea
Min 90+1 Gal scapă mingea în față, însă un coechipier e atent și degajează din 7 metri
Min 88 Roșu scapă pe contraatac în stânga, pătrunde în careu, îl fentează pe Oroian în dreapta și e în poziție ideală de a șuta din 9 metri, însă mai încearcă un dribling și calcă pe balon, apoi nu scoate nici măcar cornerul
♦La acest scor, 0-0, Steaua acumulează 14 puncte și urcă pe locul 5. Șelimbăr are 10 puncte și e pe poziția a 10-a, la egalitate cu Metaloglobus, pe care nu o devansează, având un golaveraj inferior.
Min 83 La Șelimbăr, iese Alexandru Ciocâlteu și intră Andrei Roșu
Min 79 Iese Florin Răsdan și intră George Călințaru. Chipirliu preia banderola de căpitan de la Răsdan
Min 73 Ciocâlteu are o incursiune periculoasă din stânga, trece de Walace și Enceanu și șutează din 16 metri central pe lângă bara din dreapta, cu efect, dintr-o poziție excelentă de gol
Min 69 Chipirliu ține de minge în 6 metri lateral stânga, e cu spatele la poartă, își întoarce adversarul pe ambele părți și pasează în centru pentru Huiban, care are o finalizare incredibil de proastă. Nemarcat, atacantul își face pașii greșiți și din 7 metri trimite pe lângă poartă, în stânga. A fost mai degrabă o preluare decât un șut
Min 68 Intră Rareș Enceanu și iese Liviu Băjenaru
Min 68 Huiban pasează pentru Răsdan, la 15 metri central, acesta așează înapoi pentru Mihăescu, care trage din prima, puternic, însă pe direcția lui Gal, care prinde din nou
♦Min 66 Dublă schimbare la Șelimbăr. Ies Adrian Cîrstean și Alexandru Neacșa și intră Toni Suciu și Alexandru Curtean
Min 65 Chipirliu pătrunde în careu pe stânga, pasează în centru, spre înapoi, Huiban lasă mingea, iar Răsdan reia din 12 metri pe centrul porții și Gal reține
Min 62 Ilie centrează din stânga careului, Chipirliu deviază cu capul pe spate, iar Răsdan plonjează la bara a doua și reia din 3 metri, însă Gal salvează de pe linie cu un reflex in extremis
Min 61 Răsdan are un șut-centrare din dreapta careului, Gal prinde lejer
Min 55 La o minge centrată din stânga, Gal iese în colțul careului mic și se lovește de Chipirliu, fără să prindă mingea. Arbitrul lasă jocul să continue
Min 53 Ilie centrează din stânga careului, Huiban scapă mingea pe sub picior, însă în linie cu el este Chipirliu, care preia cu stângul și șutează din întoarcere din 8 metri central, Gal blochează cu piciorul. Mingea sare la Răsdan, care reia din 7 metri ușor lateral dreapta în bara din dreapta
În prima repriză, Peluza Sud Steaua a afișat o coregrafie aniversară Armata 47 Vest cu următorul mesaj: ”Se adună anii în ranița soldatului / Nu renunță la fluturarea steagului!”

Min 46 S-a reluat meciul
Min 46 La Steaua, intră Alexandru Zaharia și iese Stephan Drăghici
Min 45+2 Pauză în Ghencea. E 0-0 între Steaua și Șelimbăr, după o primă repriză cu puține ocazii de poartă
Min 45+1 Șut din voleu, de la 25 de metri central, al lui Ciocâlteu, Bălbărău reține fără probleme
Min 45 + Prima repriză e prelungită cu două minute. Repriză modestă în situații de gol
Min 40 Steaua are posesia, însă nu-și crează ocazii
Min 26 La Steaua, iese Vasile Buhăescu, accidentat la gleznă la acea fază din minutul 17, și intră Dragoș Huiban
Min 19 Chipirliu bate lovitura liberă de la 18 metri central în zid, Răsdan urmărește, însă un adversar îi fură mingea din față și se degajează
Min 17 ||| Radu Crișan îi prinde sub el piciorul stâng lui Buhăescu, în fața propriului careu, în urma unei intrări prin alunecare, și fundașul primește cartonașul galben
♦Min 11 Drăghici primește în poziție centrală, trage cu dreptul din 19 metri, pe lângă poartă însă, în dreapta
Min 10 Steaua are posesia, după ce echipa oaspete a început mai bine, în atac, însă fără să își creeze vreo ocazie
Min 1 A început partida de la București, de pe stadionul Steaua


Ultimul meci al etapei a 7-a a Ligii 2 are loc la București, în Ghencea, de la ora 18:00, între Steaua și CS Comunal Șelimbăr.

Echipa antrenată de Daniel Oprița se poate apropia la două puncte de liderul Petrolul cu un succes, în timp ce formația pregătită de Eugen Beza, în cazul unei victorii, va urca până în buza play-off-ului.

Steaua vine după primul eșec înregistrat în Liga 2

Steaua vine după primul eșec suferit în acest sezon în campionat, 1-2 la Unirea Dej. Însă echipa bucureșteană are un parcurs cu victorii pe linie pe teren propriu în Liga 2, 1-0 cu Csikszereda, 5-2 cu Brăila și 2-0 cu Ripensia.

E prima înfrângere în campionat, mă așteptam să vină cât mai târziu. Eu sunt și mai optimist, mă așteptam să nu pierdem deloc, dar prefer să pierd cu Dej decât un derby cu Petrolul, cu Universitatea Cluj. Atmosfera trebuie să fie bună, nu are cum să ne destabilizeze o înfrângere.
Până la urmă suntem în grafic, suntem acolo sus. Obiectivul e să vedem unde ne aflăm în iarnă, iar apoi să vedem ce putem să facem în funcție de locul pe care ne clasăm. Ne dorim să câștigăm fiecare meci”, a declarat Valentin Bărbulescu despre ultimul meci. Căpitanul Stelei va lipsi la jocul cu Șelimbăr, după ce a primit cartonașul roșu la Dej.

Atât Steaua, cât și echipa din Șelimbăr sunt nou-promovate în acest sezon de Liga 2, amândouă fiind la prima lor apariție din istoria lor la acest nivel fotbalistic.

Cu cele 13 puncte acumulate până acum, dar și după desfășurarea a nouă meciuri din această etapă, Steaua ocupă locul 5 în clasament.

CS Comunal Șelimbăr are două victorii consecutive, dar din deplasări nu a scos niciun punct

CS Comunal Șelimbăr e în revenire de formă în Liga 2 după trei eșecuri conscutive (0-2 la Slobozia, 0-2 cu Ripensia și 0-3 la Dej), în ultimele două partide, ambele desfășurate acasă, la Avrig, câștigând cu Dunărea Călărași (1-0) și FC Brașov (2-1). Între aceste două partide, trupa din Șelimbăr a pierdut în Faza a IV-a a Cupei României, la lovituri de departajare, cu echipa de Liga 3 CS Hunedoara, după 2-2 obținut în 90 și 120 de minute.

În deplasare însă, echipa sibiană a avut prestații modeste până acum. A cedat cu 0-2 la Unirea Slobozia, unde Steaua a remizat 1-1, și a pierdut cu 0-3 la Unirea Dej, unde ”militarii” au încasat un 1-2.

”Ne așteaptă un meci foarte greu, pentru că întâlnim un adversar omogen, un adversar bun, o echipă care joacă cam de doi-trei ani împreună, cu un nucleu format din jucători cu experiență, care au mai evoluat împreună la Juventus București. Dar mergem, așa cum am obișnuit, să luăm fiecare meci în parte, obiectivul este să scoatem maximum din ce putem de la București și suntem încrezători.
Avem victorii consecutive, chiar dacă s-a intercalat o înfrângere în Cupa României. Suntem pe un drum bun, trebuie să confirmăm acum la București, pentru că orice punct contează. Sunt meciuri puține și fiecare meci trebuie tratat ca pe ultimul.
Eu sper să fie o presiune pozitivă pe noi (n.r. – referitor la faptul că echipa sa va juca pe noul stadion Steaua, iar meciul este transmis la tv), pentru că, în general, te automotivezi la astfel de meciuri, dar este, totuși, un meci de Liga a 2-a, nu este vreo finală de Cupa României. Eu cred că va fi un factor motivator tot ce se va întâmpla acolo și, mai mult de atât, cred că avem doar de câștigat din astfel de meciuri”, a spus antrenorul Eugen Beza înaintea partidei din Ghencea.

Cu 9 puncte acumulate până acum, CS Comunal Șelimbăr se află momentan pe locul 12 în clasament, destul de aproape de ultimele poziții care duc în play-off.

Marius Chițu arbitrează Steaua – Șelimbăr

Va fi primul meci direct dintre Steaua și CS Comunal Șelimbăr.

Partida de pe stadionul Steaua va fi arbitrată de centralul Marius Chițu (Târgovişte) și de asistenții Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmboviţa) și Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova). Arbitru de rezervă este Mihai Amorăriței (Câmpina), în timp ce observatori au fost delegați Cristian Nica (Ploieşti) și Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor și rezultatele înregistrate în etapa a 7-a

Marius ANGHEL 20 Sep. 2021, 19:58 Liga 2
Pe aceeași temă