Bogdan Barbu are planuri mari cu ”U” Cluj și visează la promovare: ”Obiectivele personale coincid cu cele ale echipei”. Mijlocașul promite să-i surprindă pe fani | INTERVIU

Liga2.ro 18 Aug. 2020, 12:59 Liga 2
Bogdan Barbu are planuri mari cu ”U” Cluj și visează la promovare: ”Obiectivele personale coincid cu cele ale echipei”. Mijlocașul promite să-i surprindă pe fani | INTERVIU

Bogdan Barbu (28 de ani) a venit în iarnă la Universitatea Cluj, de la Academica Clinceni. Mijlocașul cu veleități ofensive a fost titular în toate partidele pe care ardelenii le-au jucat în acest an, până la întreruperea campionatului Ligii 2 din cauza pandemiei de COVID-19. Mai mult, Barbu a fost titular în toate confruntările, iar în două dintre ele a fost integralist. A evoluat câte 90 de minute în meciurile cu Campionii FC Argeș și SCM Gloria Buzău și a rezistat 73 de minute cu Metaloglobus.

Bogdan Barbu vrea din nou în Liga 1 

Mijlocașul a început antrenamentele de ceva timp cu colegii lui de la ”U” Cluj, pentru noul sezon, iar acum a oferit un interviu pentru FC U Cluj, în care a vorbit despre cum decurg pregătirile și despre planurile de viitor. În ceea ce privește obiectivele, principala sa țintă este aceea de a promova cu ardelenii în Liga 1. Vrea să urce din nou în prima divizie, așa cum a făcut-o cu Academica Clinceni în sezonul 2018 / 2019.

Interviul cu Bogdan Barbu este redat în întregime.

Suntem aproape de startul sezonului. Cum a decurs pregătirea pentru tine?
A fost o pregătire destul de grea, mai ales că am avut acea perioadă de pauză în perioada pandemiei. A fost o reacomodare destul de grea la început, dar încet, încet ne-am revenit. Pentru cine nu a lucrat în mare parte în acea perioadă a fost destul de greu. Eu am reușit să mă antrenez. Am fost în București în acea perioadă și am avut parte și de teren și de materialele necesare pentru pregătire.

Ți-a fost dor de fotbal?
Da, cui nu i-a fost dor de fotbal, pot să zic că și acum ne este dor de fotbal.

Bogban Barbu: ”Am apucat să joc puţin la “U” înainte să vină pandemia, aşa că probabil cel mai frumos meci urmează”

Care a fost cel mai frumos meci pe care l-ai jucat până acum în carieră?
Am apucat să joc puţin la “U” înainte să vină pandemia, aşa că probabil cel mai frumos meci urmează 🙂 Dacă e să mă uit în spate, cel mai frumos meci de până acum ar fi cel dintre Clinceni și Chindia, din Liga 1, când am și înscris. Am câștigat cu 3-1. A fost prima victorie a celor de la Clinceni în prima ligă.

Ai venit la ”U” din pauza de iarnă, putem spune că perioada de acomodare s-a încheiat. Ce mesaj ai pentru suporterii Universității înaintea noului sezon?
Mesajul meu pentru fani este foarte simplu. Important e ca suporterii să ne susțină și să aibă încredere în noi, pentru că împreună putem face lucruri mărețe.

Ce obiective personale ai pentru ceea ce urmează?
Obiectivele mele personale coincid cu cele ale echipei. Îmi doresc să promovez cu ”U” și apoi să ne facem treaba cât mai bine în Liga 1.

Ce pasiuni ai pe lângă fobal? Cum îți petreci timpul liber?
În timpul liber îmi place să mă uit la filme, la seriale. În mare parte stau cu familia și cu cățelul meu, pe care îl plimb prin parc. Îl cheamă Ash și e un bișon alb, un câine micuț.

Cum ai făcut primii paşi în fotbal?
Îmi aduc aminte că eram acasă cu ai mei și la un moment dat tata a venit la mine și mi-a spus că a doua zi urma să mă duc la antrenamente, pentru că m-a înscris la juniori la Sportul Studențesc. Așa am început eu fotbalul la vârsta de 6 ani.

Bogdan Barbu: ”Echipa mea preferată din întreaga lume este tot Barcelona”

Ce jucător este idolul tău?
Pot spune că am mai mulți idoli, dar unul dintre jucătorii pe care îi apreciez cel mai mult este Lionel Messi, cu toate că nu este postul meu. Dacă ar fi să luăm doar jucători de pe poziția mea, ar fi Xavi sau Iniesta, genul ăsta de jucători. Din cei care activează acum, îl apreciez foarte mult pe Arthur de la Barcelona, care a și plecat. Echipa mea preferată din întreaga lume este tot Barcelona.

Care crezi că sunt calitățile esențiale pentru un jucător pe poziția ta?
Calitățile cele mai importante pentru un jucător de pe postul meu ar fi viteza de pasare, viteza de gândire, pasele precise, pasele decisive, dribbling-urile reușite, intercepțiile și deposedările.

Bogdan Barbu a mai jucat, în afară de ”U” Cluj și Academica Clinceni, la Viitorul Domnești, FC Voluntari, Fortuna Poiana Câmpina, Juniorul București și Sportul Studențesc. În prima ligă are nouă meciuri, un gol și trei pase decisive.

Foto: FC Universitatea Cluj și Florin Alboiu / Sport Pictures 

 

 

 

Liga2.ro 18 Aug. 2020, 12:59 Liga 2
Pe aceeași temă